Почетна / Фудбал / Војводина

Зашто је Војводина, за 700.000 евра, остала без Путинчанина и Радовановића

У случају Марка Путинчанина Војводина се ништа није ни питала
ФОТО: М. Спасојевић

На старту златиборских припрема, још кад се није знало шта ће донети наредни дани, Александар Веселиновић је, размишљајући о екипи и моделу игре који намерава да спроведе у дело, на прво место издвојио улогу и значај Марка Путинчанина:

– Он је стожер екипе. Од њега много тога зависи у обе фазе, и кад се бранимо и када нападамо – гласно је размишљао први стручњак Новосађана, додајући да је 30- годишњи Путинчанин не само захвалан актер на терену, већ је и као изуезетна личност ауторитет, врло поштован од остатка екипе.

Тим речима Веселиновић као да је изазвао судбину. Неколико дана касније, Марко Путнчанин се поздравио са свима, напустио хотел „Палисад” и продужио за Љубљану како би потписао трогодишњи уговор и ставио се на располагање Илији Столицу, који га је тренирао у Вождовцу и на чију препоруку је пре шест месеци ангажован од стране Војводине.

Осморица отишла

Војводина је, у односу на претходну сезону, овог лета коренито променила списак расположивих играча.

Отишли су: Радовановић, Јованчић, Путинчанин, Лакићевић, Аврамовски, Вукасовић, Михајловић и Калезић.

Зашто су Новосађани прихватили да се одрекну тако важног појединца? Одговор је прост - Војводини су руке биле везане, јер у уговору који је Путинчанин зимус потписао с Новосађанима постоји излазна клаузула по којој је он слободан играч уз обештећење од само 50.000 евра. Најједностаније речено – ко уплати тај износ, добија Путичанина. Војводина је прихватила ту клаузулу, јер у супротном искусни везиста не би ни дошао у Нови Сад.

Дакле, Олимпија и Илија Столица су лако добили оно што су желели, тим пре што је и сам Путинчанин, будући да је на заласку каријере, неочекивано добио прилику да постане члан шампиона Словеније и потпише угорвор на три године (150.000 годишње). Према томе, у случају Марка Путинчанина Војводина се ништа није ни питала.

Али, убрзо се показало да једна невоља не долази сама. Истог дана кад је Путинчанин спаковао ствари и напустио хотел „Палисад”, исто је урадио и штопер  Александар Радовановић. И ту је Војводина доведена пред свршен чин, иако се Радовановићев положај разликује од оног у којем је био Путинчанин.

Талентовани штопер, који је зимус стигао из суботичког Спартака, има важећи уговор са Војводином, али ни то није помогло јер је за давање „зеленог светла”  Радовановићу за прелазак у редове француског друголигаша Ланса одлучујуће било обештећење Новосађанима у износу од 650.000 евра, а платила је Радовановића шест пута мање. Новац је Војводини потребан, а и сам играч је, разумљиво, био загрејан да каријеру настави преко границе.

Рука – руци, посао је завршен: Путинчанин и Радовановић су добили одрешене руке. Војводина је после свега приморана да како зна и уме пронађе замене за њих, што баш и није лако.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
pa deca 2001,2002 ko što si video su najbolji i u bivšoj YU uključujući i TRST,UDINE I TORINO al ne može klub da igra sa 20 omladinaca ...ili može al da potpiše minimum 5.g. ugovore da ih oma stave u tim i da 3. i 4. godine ugovora osvoje sve što se može osvojiti hteli ne hteli to projektanti i projekTi i onda jovo nanovo ko slavni AJAX gde ode naš DUĆA
antooun
2001 i 2002 su dobri, ali ne i najbolji. Malo tu ima potencijala za prvi tim. Nize, 2004 i 2oo5 su najbolje u Srbiji. To treba izbrusiti i eto buducnosti Vojvodine. Pamet u glavu, potpisujte sa tom decom ugovore, inace odose u Beograd.
007
a sad sa tim parama dovedite 5 odličnih igrača...ćiribu.ćiriba i podelite po 5 minimalaca koje dugujete rz....
008
Baci koju o deci Vojvodine
Slaninar
Sta se pravite ludi. Zasto? Pa zato sto nemaMo bankomat kao blizanci. Moramo pridavati. Ako he suma tacna jos i nije lose. Sta izvodite i pitate se zasto i kako. Da malo dignete glavu iz peska videli bi da postoje i drugi klubovi osim bkizanaca koji se ko zna kako bore za egsistenciju. Kako da sacuvaju igrace bez para? Lako je vama. Samo daj i eto. U minusu ste decenijama a dovodite svake god 20 igraca. I onda pitanje zasto Vosa prodaje. Licemeri jedni...
perlek
kerkez potpisuje
IDI BEGAJ
Saša Drakulić direktor Sportskog sektora Voše!? Ma hajte molim vas!
Sva puta
Direktor škole je?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.