Почетна / Фудбал / Војводина

Стојковић: Изазовно је играти у Воводини, једном од највећих клубова у Србији

Новајлија у Војводини Аранђел Стојковић обећава искупљење за претходну сезону
ФОТО: М. Гавриловић

Зашто се 23-годишњи Аранђел Стојковић, појачање Војводине, одлучио за тежи пут, да после Спартакове најуспешније сезоне настави каријеру у Војводини иза које је неуспешно првенство, најлошије у последњих десет година?

Уместо да се са Спартаком доказује у Лиги Европе одлучио се пресељење у Нови Сад, где га очекује доказивање у црвено-белом дресу и задатак да понови оно што му је у претходој сезони успело у Суботици!?

– За неког је то можда нелогичан пут, за мене није. Изазовно је играти у Воводини, једном од највећих клубова у Србији, а још је изазовније да будем део генерације пред којом је задатак да клуб вратимо на место, у врх суперлигашког фудбала и на евроспку сцену. Оба циља су реална и зато сам ту где јесам.

Још зимус је било говора да ћете се са Николићем из Суботице преселити у Нови Сад?

– Што се мене тиче, желео сам такав расплет, али сам остао у Спартаку, јер се клубови се нису договорили. Николић се, у међувремену, одлучио за Партизан, а ја сам овог лета испунио жељу да наставим у Војводини.

Не брине вас осмо место Војводине из прошлог шампионата?

– Пресудило је неколико фактора. Најпре, привлачило ме је да будем у клубу тако велике историје. Затим, желео сам да наставим сарадњу са Александром Веселиновићем који ми је био тренер у Спартаку. И коначно, мој менаџер Раде Ћалдовић је био за то да прихватимо позив из Новог Сада, јер је то степеница више, обећавајуће перспективе. Не сумњам, направио сам више него добар избор.

Делује, ипак, да сте опрезни, пажљиво мерите сваку реч пре него што је изговорите?

– Такав сам одувек. Волим да напредујем полако, по корак. Моја досадашња играчка каријера је ишла управо тако: Добановци, Телеоптик, БСК Борча, ОФК Београд, Спартак и сада Војводина. Потписао сам уговор на три године, али надам се да нећу остати толико, да ћу у међувремену добити шансу преко границе. То ми је следећи циљ, којем сам у потпуности посвећен.

Каже се да нема великих циљева без велике муке?

– Свестан сам тога и спреман сам да се жртвујем. Као што сам на почетку, у шест ујутру одлазио од куће у Добановцима, а после школе и тренинга враћао се око 21 сат. Није ми то сметало да будем „вуковац” у основној школи и да средњу завршим са одличном оценом. Мало сам због фудбала застао са студијама, на другој сам години Више електротехничке, али нећу одустати, надокнадићу и изгурати студије до краја. И на све то нови велики почетак у Војводини. Даћу све што могу да успем – каже Аранђел Стојковић, значајно појачање Новосађана на позицији десног бека.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marinac
Ima te li vi u Voši nekog drugog osim Spartakovih igrača da znate.
zoks
A kada to stizu , u februaru, e moja Voso, ostalo samo ime velike ekipe, na zalost.
Bond008
Dovesti glavcica i Djuricina!
Krle
Stizu Djuricin, Glavcic, Vucic i japanac iz Nisa. Radovanovic ide u Portugal, Puticanin u Sloveniju kod Stolice...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.