Почетна / Фудбал / Војводина

Веселиновић: Не сумњам да ће играчи бити мотивисани

Фудбалери Војводине у недељу дочекују Спартак у другом колу плеј-офа Супер лиге Србије
ФОТО: fkvojvodina.rs

Тренер фудбалера Војводине Александар Веселиновић рекао је данас да уопште не сумња у то да ће његови играчи врло мотивисани ући у 57. војвођански дерби против суботичког Спартака.

- Спартак је формирана екипа, опредељена да игра нападачки, агресивно, атрактивно и на гол више. То је тим састављен од младих и амбициозних играча и изванредних момака, који имају победнички менталитет, као и одличан стручни штаб и организован клуб иза себе. Оно што је важно за нас јесте то да у утакмицу уђемо са одговорношћу да пружимо максимум, а на основу рада током претходне две недеље, уопште не сумњам у то да ће играчи бити мотивисани.

Фудбалери Војводине у недељу дочекују Спартак у другом колу плеј-офа Супер лиге Србије.

Суботичани се тренутно налазе четири места изнад Војводине на табели и имају шест бодова предности.

- Очекује нас тежак меч, али за њега се спремамо професионално као и за сваку другу утакмицу. Верујем да ће се играти обострано отворено и да ће гледаоци, које овом приликом позивам да дођу на стадион, моћи да гледају један атрактиван фудбал", рекао је Веселиновић.

Због жутих картона, Војводина ће бити ослабљена неиграњем левог бека Николе Антића и везисте Лазара Арсића.

- Узимајући у обзир садашњи квалитет српског фудбала, било би илузорно да кажем да Антић и Арсић нису већ афирмисани играчи. Међутим, имамо обавезу да у постојећем кадру пронађемо решење и надоместимо тај недостатак, без обзира на то што квалитети Антића и Арсића чине значајан део квалитета Војводине. Ја сам последњи који ће тражити било какво оправдање и зато морамо да се усредсредимо на оно што имамо.

Садашњи шеф стручног штаба Војводине се на клупу Војводине вратио управо из Спартака, док тим из Суботице сада предводи његов доскорашњи помоћник Владимир Гаћиновић.

- Моје познавање Спартака или Владино познавање мене може да одлучи меч, али и не мора - рекао је Веселиновић.

Како је навео, Спартак је до сада био познат као тим који се ослања на деградацију игре и дефанзиву, али је ове године променио филозофију и почео да игра нападачки.

- То је добро за српски фудбал. С друге стране, Војводина са оваквом традицијом мора увек да буде у врху, без обзира на то ко је тренира, ко игра у њој и ко седи у управљачким структурама. Нажалост, чињеница је да је Војводина тренутно осма, а Спартак четврти, што се није много пута дешавало у историји.

Војводина и Спартак су се до сада састајали укупно 56 пута, при чему је 35 утакмица припало Војводини, на 15 мечева је тријумфовао клуб из Суботице, а само шест сусрета завршено је ремијем, уз гол разлику 99:62 у корист новосадске црвено-беле.

Предстојећа утакмица играће се у недељу од 18.00 на Карађорђу.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.