Почетна / Фудбал / Војводина

Војводина славила у генералци головима Зличића, комбиновани тим Чукаричког поражен

Новосађани убедљиви у последњој провери пред старт првенства против српсколигаша из Панчева
ФОТО: Н. Неговановић

Војводина – Динамо (Па) 2:0 (2:0)

Нови Сад - Стадион: Карађорђе. Гледалаца: 200. Судија: Давид Матић (Нови Сад). Жути картон: Недучић (Динамо). Стрелац: Л.Зличић у у 4. и 58. минуту.

ВОЈВОДИНА: Роцков, Лакићевић, Саничанин, Радовановић, Антић, Путинчанин, Д. Јованчић, Л.Зличић, Езе, Суботић, Михајловић. Играли су још: Перић, Цебара, Деветак, Веселиновић, Лазаревић, Вујановић, Нешковић, Месаровић, М.Зличић, Гајић, Калезић, Арсић.

ДИНАМО (ПА): Чановић, Мирковић, Дашић, Величковић, Недучић, М.Јованчић, Брајовић, Јовановић, Стојановски, Ђорђевић, Чикић. Играли су још: Томић, Рашић, Терзић, Глигоријевић, Вуковић, Јањовић, Младеновић, Америјан, Стојанов, Лазиница, Бајовић.

 

У последњој провери уочи наставка првенства у Супер лиги, првој поасле повратка са припрема у Турској, фудбалери Војводине су у мечу одиграном два по 60 минута  оправдали улогу фаворита и савладали госте из Панчева. Домаћин је, нарочито у првом полуврмену, бољи и са два поготка Лазара Зличића решио питање победника.

Дебитовао Арсић

Јуче су пред Новосађанима за Војводину дебитовали новајлије Путинчанин, Радовановић, Езе и Арсић. Путинчанин, Радовановић и Езе, који су с Војводином били на припремама у Турској, наступили у првом полувремену, док је везиста нишког Радничког Лазар Арсић,у петак приступио Војводини потписавши уговор на годину и по и у мечу с Панчевцима добио прилику у другом полувремену.

Новосађани су повели у 4. минуту после акције по десној страни и повратне лопте Лакићевића. Л. Зличић је указану шансу искористио тако што је без оклевања, снажним и прецизним ударцем, сместио у леви угао гола Панчаваца. Стрелац водећег поготка био је вешт и у 58. минуту. Он је на одбијену лопту „из прве“ реаговао левом ногом и по други пут се уписао у стрелце.

Пре одласка на одмор догодила су се још два узбуђење пред голом гостију, односно једно на супротној страни терена када је у 32. минуту угрожена била новосадска мрежа. Суботић у 11. минуту из повољне ситуације није погодио где је желео, док је у 28. минуту Михајловић ударцем с двадесетак метара лопту послао прво у голмана Чановића.

Панчевце је у жељи да смање предност Војводине онемогућио голман Роцков. Он је најпре погрешио, али се у наставку акције гостију искупио одлично реагујући на ударац Јовановића.

До краја утакмице било је још неколико прилика за промену резултата, а најближи поготку били су Вујановић, чији шут је зауставио Томић, односно у самом финишу када Гајић сјајну шансу није успео да претвори у гол.

У осврту на сусрет с Динамом из Панчева, шеф стручног штаба Војводине Илија Столица предност је дао привикавању играча на нове услове:

- После Турске, где су временске прилике и терени били одлични, играчи су у последњем тесту пред пролећни старт добили прилику да се привикну на оно што их овде очекује, на хладније време и у овом добу године не баш идеални терени. Из тог угла гледано, тест је испунио сврху.

На питање како оцењује учинак двоструког стрелца Л. Зличића, односно наступ новајлије Арсића, први стручњак Новосађана је узвратио:

- Што се Арсића тиче, он је значајно појачање јер се јесенас потврдио као један од најистакнутијих суперлигашких играча. У случају Зличића рекао бих само да је у две ситуације искористио претходни  учинак колектива.  

Чукарички – Бромапојкарна (1:2) 1:2

Стадион: у Параклиши. Гледалаца: 20. Судија: Земос (Кипар). Стрелци: Раушенгерг у 9, Охман у 26. минуту, Мудрински у 42. минуту.

ЧУКАРИЧКИ: Белић, Величковић, Радић, Рендулић, Башановић, Шапић, Милојевић, Ђорђевић, Ристивојевић, Милић, Мудрински. Играли су још: Шарић, И.Јовановић, Јовић.

БРОМАПОЈКАРНА: Петрић, Брандеборн, Охман, Раушенберг, Ортмарк, Сандберг-Магнусон, Густафсон, Ајети, Омонди, Бјоркен, Фигероа. 

 

У последњој шестој провери на Кипру, комбиновани тим Чукаричког изгубио је од прволигаша из Шведске, Бромапојкарне (2:1). Оба гола Брђани су примили после прекида. Први већ у 9. минуту, Раушенберг се добро снашао после корнера, остао је сам у шеснаестерцу Брђана и сместио је главом иза леђа Белића. Већ у 26. минуту Швеђани су дошли до новог гола. Овога пута после слободног ударца Охман је остао сам и сместио лотпу у супротан угао.

Нису се предавали изабраници Ненада Лалатовића. У финишу првог полувремена, после центаршута Милојевића, Мудрински је главом затресао мрежу Петрића. Прилику је имао и Ђорђевић, али је погодио стативу. Са друге стране Белић је одлично бранио и зауставио неколико одличних шутева противника.

За Чукарички су у овом мечу играла чак четворица омладинаца и двојица који се тренутно налазе на позајмици. Упркос поразу Лалатовић је на крају био задовољан приступом, мада је утакмица обиловала прекидима и грубим стартовима ривала.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
odoše na dvojnu u ČSK M.Zličić,Devetak,Živković i golman Pilipović do leta što je super za Čelarevo a i za momke koji će u ništa slabijoj drugoj ligi steći snagu i rutinu potrebnu za dalje napredovanje u VOJVODINI i za 3 do 4 g. u inostranstvu
007
Lazica Zlika sva je prilika da će ovo biti tvoja sezona da osvojimo KUP i da odemo u LE a onda da pređeš u klub u kom nećeš menjati izgled dresa recimo u SLAVIJU PRAHA ILI FEJENORD ROTERDAM

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.