Почетна / Фудбал / Војводина

Вошина распродаја бодова и угледа

Војводина на домаћем терену убедљиво поражена и од Јавора, клуб тоне, решења још нема ни на видику
ФОТО: Бета

У последње време Војводина је на свом терену најпожељнији ривал. Ко год да је дошао на стадион „Карађорђе“, ма колико да је до тада био неуспешан, кући се враћао певајући.

Спартак је Војводину на њеном терену испрашио с 5:0. Лош дан Новосађана? Сплет несрећних околности? Ипак, није. Јер, и Борац је као „фењераш“ са „Карађорђа“ однео сва три бода (1:0). Исто је, и то још убедљивије, успело и Јавор Матису. Ивањичани су уочи гостовања у Новом Саду такође били последњи на табели, али опет се догодило већ виђено – 3:0 за Јавор Матис!

Дакле, Војводина је у поменутим утакмицама од могућих девет освојила нула бодова!? При томе, примила је 9 голова, а на супротној страни терена, пред противничким голом, остала је без учинка. Грозан салдо. Незапамћена бламажа. Распродаја угледа...

Како ово што се у последње време догађа Војводини може да се објасни? Хаотичном организационом ситуацијом у клубу и око њега? Незадовољством играча због неизмирених дуговања? Има и тога. Дан уочи меча с Ивањичанима у ФЦ „Вујадин Бошков“ се више причало о новцу којег нема него о такмичарској обавези која је, јасно, у директној вези са тиме што је каса празна.

Може фудбалски професионалац, лишен сувишних емоција, окренут искључиво себи и својим интересима, да доживљава клупску касу као непријатељску организацију коју треба разорити. Да, али под условом, који је услов свих услова, да то чини учинком на терену. Најкраће речено - бескомпромисном борбом.

Славиша Јокановић, којег као играча није требало подучавати шта је његова дужност на терену, открио је лекцију коју је научио у дресу Челсија:

- У Енглеској, када после дуела са противничким играчем, завршиш на трави, мораш одмах да се усправиш и покажеш да хоћеш да наставиш да се бориш. То публика обавезно награђује аплаузом. Ако се ваљаш по терену и симулираш повреду – тешко теби. То се не прашта.

Овде није реч о новцу и износима који се зарађују у енглеском фудбалу, већ о схватањима и давно установљеним принципима који морају да се поштују. Без тога, нема ни пара ни бодова.

У нашем фудбалу све је постављено наглавачке. Играчи формирани овде не осврћу се на то што су трибине празне, већ се само потенцирају приче о нарушеним правима. А обавезе? О њима ће се евентуално тек под тачком разно.

Кад фирма лоше послује, јер производ нема прођу на тржишту, зна се шта следи. У фудбалу се на проблем са све празнијим трибинама спас види у некоме ко ће доћи и  истоварити џак пара. У случају Војводине та прижељкивана спасоносна адреса је – Милан Мандарић.

Ко зна, можда једног дана и буде тако. Али, само под условом да се зна да Милан Мандарић није добротвор него инвеститор. Просто, он улаже да би зарадио.

А на оваквој Војводини нема тога ко ће зарадити.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
kontaktiraj ga Žezo a informacija je od predsednika skupštine Davidova i Dunđe ,koji su bili pre tri meseca na ručku sa MM gde im je rekao da bi rado došao u svoj klub kad završi ugovor sa Olimpijom na leto i da do tada saniraju dug..evo sad prilike da se sanira kad LACIO proda SEGEJA a nama pripadne 3 miliona na ime kompenzacije a tolki je dug..tako da se sve poklapa i da sačekamo leto 2018te
Žeza
Ajde da sačekamo. Daj bože.
007
dolazi MM na leto i preuzima VOJVODINU
Žeza
Ti si brate uporan, a neverujem da imaš sigurne informacije. Pokušat ću kontaktirati njegovog sestrića koji ponekad dolazi u beograd. Ja bih isto voleo ali mislim da su šanse veoma male. NAPRED VOJVODINA!!!
Sima
Tako je to kada vam politiku kreira i vodi propala politička partija, SPS. Cilj je prodati stadion nekom tajkunu, potrpati pare u privatne džepove, a klub će, logično, potopnuti.
SEDI JEDAN
Promašio si temu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.