Почетна / Фудбал / Војводина

Лакићевић пред дерби кола са црвено-белима: Звезди поштовање, а нама бодови!

– Да се радујем на месту где сам одрастао – прижељкује десни бек Новосађана
ФОТО: В. Марковић

Меч с Црвеном звездом у Београду за Ивана Лакићевића, стандардног десног бека Војводине, није у правом смислу речи гостовање.

На првом месту истиче главни разлог што је тако:

Београђанин сам, од главе до пете. Зато се у сутрашњем дербију, на стадиону „Рајко Митић”, пред суграђанима, не могу осећати као гост.

Помиње и други аргумент. Каже, још јачи од претходног:

Фудбалски сам одрастао у Црвеној звезди. Све ми је познато, десет година провео сам у њеним редовима, од петлића до краја омладинског стажа.

Има ли у супарничком табору неких вама добро познатих лица из дечачких дана?

Владан Милојевић ми је био тренер у кадетима и омладинцима. Остао ми је у лепим успоменама, много га поштујем. Из генерације којој сам припадао ту су још Славољуб Срнић и Филип Стојковић.

Кад подсећате на те детаље из своје ране играчке каријере, да ли то значи да емоције чине своје и да сутра нећете лако изаћи на крај с емоцијама?

Не одричем се онога што ће заувек остати део мене, али давно сам превазишао осећање која намећу успомене из времена кад сам био дете. Што се каже, било, па прошло.

Немате осветничке пориве?

Не. Имам само велику жељу, као и у свим другим утакмицама уосталом, да пружим све што могу како бих допринео да Војводина избори повољан резултат. Као професионалцу, то ми је дужност према клубу којем припадам и чији дрес с поносом носим.

Да ли су вам нека гостовања на нашем највећем стадиону остала у посебном сећању?

– Радовао сам се  прошле године победи Војводине с 3:1. Нема шта, слатка је то успомена. И има још једна: реми Доњег Срема у утакмици којом се обележавало 50 година постојања Маракане. Да се мало нашалим, извео сам аут који је претходио изједначењу за коначних 2:2.

Војводина на овај дерби излази осокољена серијом добрих резултата из претходног периода?

Много то значи. Улива самопоуздање за меч који је у исто време најтежи и  најлепши изазов. Да се покажемо какви смо на таквом испиту.

Шта хоћете да кажете?

Да једва чекам дерби. Звезди поштовање, а Војводини бодови. Хоћу да се радујем на месту где сам одрастао – каже бескомпромисни Иван Лакићевић.

ПОЗИВ НАВИЈАЧИМА

Иван Лакићевић, познат по томе да у сваку утакмицу уноси много страсти, играјући с пожртвовањем које као да нема границе, има и велику жељу:

Ово је дерби који заслужује посебан амбијент. Зато бих волео да буде што више наших навијача на трибинама. Знају они колико нам значи кад су сложни и гласни, кад чујемо њихову подршку и песме.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bodove na Marakani videti u eri Miloja necete sigurno, mislim da se samo postavlja pitanje sa koliko komada se vracate u Novi Sad
007
BRAVO MOGLI i samo im pokažite kako igra družina VOJVODININA kad je najteže budite najjači kao junaci romana KNJIGA O DŽUNGLI
vecita filijala
Ha, ha...Dobro, dobro...
Marko NS
A čija smo mi to"večita filijala"bili od 2007. do 2013.godine kad je Partizan bio non stop prvak?
posmatrac
Filijala preti...da se prevrnes od smeha.
Bik Koji Sedi
I sad ces da se boris protiv Zvezde? Ma daj,bre...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.