Почетна / Фудбал / Војводина

Вуковић: Сметам лоповима! Нисмо занимљиви странцима, нисмо добили ниједну инострану понуду за неког нашег играча, то довољно говори

Драгослав Вуковић, први човек Војводине, јасно и гласно говорио о актуелном тренутку у клубу
ФОТО: М. Гавриловић

После велике медијске буре коју су изазвали елиминација са европске сцене, а још више инцидент у којем је након пораза у Словачкој мета навијачког нездовољства био Никола Трујић, поставља се питање којим ће путем Војводина даље.

Каква је будућност клуба над којим су се надвили црни облаци, до те мере опасни да „добро обавештени” чак доводе у питање опстанак клуба уздрманог из темеља?

Шта на то каже Драгослав Вуковић, формално председник Надзорног одбора, а суштински, будући да је главни финансијер, заправо неприкосновени „број један”, бог и батина који се пита за све и о свему одлучује.

- Читам у медијима да ме многи оптужују као главног кривца за све што се догађа у Војводини и око ње. Ако је тако, онда је решење једноставно. Кажу да се грчевито држим за позицију на којој сам, јер ми она омогућује не знам какве привилегије. Ја на то ево овом приликом јавно узвраћам: нека доведу некога ко жели да преузме одговорност и одмах ћу му, драге воље и с великим олакшањем, уступити своје место.

Војводину Новосађани доживљавају на посебан начин, као институцију која по значају превазилази границе фудбала?

- То се тако каже, али на делу не бих баш рекао да је тако. На крају крајева, да је Војводина омиљена као што се прича и да је улагање у њу толико профитабилно, не бих ја добио позив да прискочим и спасем што се још може спасти.

Опозиција је против Вас све гласнија?

- Ја то доживљавам другачије. Та опозиција коју помињете заправо неће да преузме бригу о клубу, већ хоће да га преузимањем власти у потпуно уруши. То је истина која ће кад-тад изаћи на видело.

Зашто би неко уопште хтео да сруши Војводину?

- Можда зато да се одређене ствари из прошлости сакрију, да се за њих никад не сазна. Ко би ушао у клуб свашта би сазнао шта се у претходним годинама овде радило. Баш свашта. До те мере да би се могла накупити вишегодишња затворска казна за неке људе. Ту је проблем и зато сметам. Јер, док сам овде, лоповима нема места! Нема крађе.

Протеклих дана помињали сте у негативном контексту играче који клуб скупо коштају и којих би се, како сте рекли, због минималног њиховог доприноса а коштају пуно, требало решити?

- Што пре се то деси, боље за Војводину. Те звездице су и довеле клуб на овако ниске гране. Требало би да се окренемо младима и да, уз њихове реалне зараде, значајно мање него што су биле, за годину-две коначно станемо на ноге. Овако, као што се радило у прошлости, даље више не може. Једноставно, дошли смо до краја, требало би да се вратимо у реалност. У Војводини нема више новца за бацање - каже Драгослав Вуковић.

Да невоља буде већа, није реализован ниједан значајнији инострани трансфер?

- Нисмо занимљиви странцима, нисмо добили ниједну инострану понуду за неког нашег играча. То довољно говори.

Коментари18
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Naravno
da smetaš kad si veći lopov od njih
ZOKS
Vukoviću , svi mi Novosadjani mnogo dobro znamo i ko si i šta si , u ovom gradu se o tebi priča sve najgore , i ti to jako dobro znaš. Ti si bruka i sramota za naš voljeni klub. Znamo mi da ćeš ti vrlo brzo biti oteran iz našeg kluba , ali da ti kaže jedan pošteni Novosadjanin : Sram te bilo , uništio si instituciju našeg Novog Sada, UNIŠTIO si našu Vojvodinu. sram te bilo .
sundjer bob
Kakav je ovo folirant i manipulator... Imala je Vojvodina ozbiljnih ponuda za svoje igrace, ali je Bog u liku i delu ovog neostvarenog mafijasa odlucio da ih ne prihvati, jer u tim ponudama nije bilo nista za njega! Za Palocevica je zimus, 6 meseci pre isteka ugovora stigla ponuda od 400.000 eur iz Turske, Bog je nije prihvatio... Za Malbasica sad ima ponuda od 600.000, Bog misli da je malo... Nije u kombinaciji!!! Jedino kad za igraca uzme proviziju od 230.000 eur licno za sebe, a klub inkasira samo 50.000 eur za istog igraca, onda je transfer uspesan... I da, kad vec pricas o zatvoru... Ti si prvi koji bi trebao otici na poduzi odmor u tu ustanovu!!!
Н.Н
Тренерима млађих категорија је супстио плату на 200€. А плате нису добили 5 месеци. Шта овај човек говори је срамота тешка.
v1ad
" нека доведу некога ко жели да преузме одговорност и одмах ћу му, драге воље и с великим олакшањем, уступити своје место." Ovo je mantra svakog mafijasa u ovoj zemlji, dali u politici, sportu ili nekom drugom resoru. I onda se pojavi neko i kaze "evo ja cu" pa prvo krece blacenje, pa pretnja pa batinjanje.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.