Почетна / Фудбал / Војводина

Батак: Покушавам да у Воши применим речи Марка Николића, подржавам констатацију да је ово дуел два најбоља тима у Србији! (ВИДЕО)

Шеф стручног штаба Војводине, Радослав Батак, изјавио је да његову екипу против Партизана очекује најзначајнија утакмица у овој сезони.
ФОТО: ФК Војводина

У реванш мечу полуфинала Купа Србије, фудбалери Војводине сутра гостују екипи Партизана у Београду. У првој утакмици одиграној 26. априла, резултат на “Карађорђу” био је 0:0, па Вошу сутра свака победа води у финале, као и сваки реми уз бар један постигнут гол.

У случају да меч поново буде завршен без голова, одмах ће се приступити извођењу пенала.

Шеф стручног штаба Војводине Радослав Батак изјавио је да је сутрашња утакмица од изузетне важности за црвено-беле.

- Очекује нас најзначајнија утакмица у сезони. Играмо против екипе Партизана, која игра одличан фудбал, преузели су лидерску позицију у шампионату и вероватно ће ту и остати. Што се тиче наше екипе, наравно да очекујемо успешан резултат. Прва утакмица је завршена резултатом 0:0 и имамо императив да постигнемо гол, а мислим да ће нас то одвести у финале – казао је Батак.

Пред сутрашњу утакмицу, Војводина је суочена са одређеним кадровским проблемима.

- Палочевић је доживео повреду скочног зглоба на прошлој утакмици и он сутра неће бити у екипи, као ни Трујић, који има парне жуте картоне. Сви остали су спремни. Јованчић се вратио у тренажни процес, а Антић је издржао суспензију. Од првог дана, инсистирам на дисциплини и тимској игри, тако да сам сигуран да ће сваки играч који добије шансу дати свој максимум и уклопити се у тим.

Он наглашава да је играчима више пута предочио какву одговорност и част представља играње у Војводини.

- Када је тренер Марко Николић преузео Партизан у једном незавидном положају, рекао је једну праву ствар: “Хоћу играче који ће да се боре и који ће својим карактером да покажу да знају у ком су клубу, односно чији дрес и грб носе.” Исто то покушавамо да учинимо и ми у нашој екипи. Од првог дана, покушавамо да пренесемо ту енергију на играче, како би знали да носе грб клуба који постоји од 1914. године. Они морају да знају какву тежину има дрес Војводине – нагласио је Батак.

На конференцији за новинаре пред меч, шеф стручног штаба Партизана Марко Николић похвално је говорио о свом колеги из Војводине, док је од стране домаћина утакмица најављена као дуел две најбоље екипе у Србији.

- О похвалама не бих много говорио. Ми смо тек почели, млади смо тренери и морамо чврсто да стојимо на ногама. Наше је да радимо и да се доказујемо, јер најтежи је почетак. Што се тиче констатације да су Партизан и Војводина две најбоље екипе у земљи, ја то подржавам. Наравно, морамо то да покажемо на терену – истиче Батак.

Партизан је такође суочен са кадровским проблемима, посебно због неиграња Леонарда и Евертона, двојице носиоца игре у овој сезони.

- Свакако да су њих двојица значајне карике у тиму Партизана, али не сумњам у то да они на тим позицијама имају квалитетне замене. То не мења ништа у нашој припреми за утакмицу, која је иста као и пред сваки други меч. Утакмицу дочекујемо мотивисани и спремни и надамо се позитивном резултату, који ће нас одвести у финале.

Батак је рекао да ће његови играчи бити спремни и за евентуално извођење једанаестераца.

- Вежбаћемо и пенале, и прекиде, и све остало што је у склопу фудбалске игре – напомиње Батак.

Као играч, он је са Војводином учествовао у полуфиналу и четвртфиналу некадашњег Купа Југославије, када је Воша оба пута била елиминисана.

- Сећам се полуфинала против Црвене звезде у Новом Саду, као и четвртфинала наредне сезоне, опет против Звезде у Новом Саду, као да је јуче било – рекао је Батак.

 

Фудбалски клуб Војводина за своје навијаче организује бесплатан одлазак на сутрашњу утакмицу, а за све који се пријаве, поред улазнице и превоза аутобусом, биће обезбеђена и дрес-мајица као поклон од стране клуба.

Пријаве ће се примати у просторијама клуба на западној трибини стадиона “Карађорђе” данас између 14 и 18 часова. За пријаву је потребно понети само личну карту, а једно лице ће на своју личну карту моћи да пријави и малолетне особе. Окупљање навијача заказано је за сутра у 14 часова испред јужне трибине “Карађорђа”, док је полазак за Београд планиран у 15 сати.

Почетак утакмице је у 18 часова, уз директан пренос на првом каналу телевизије Арена спорт.

Коментари22
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vuk
Zemljače,pa ti si dao 0 golova Zvezdi i partizanima na 3 utakmice
Klaja1958
Pa kakav si ti to trener kada tebi i kolegi iz partizana ne daju prvo mesto 650 dana partizanu a vama preko 1000 dana.Kakvi ste onda vi kada je ZVEZDA losa?
Dobija
Dobija Vojvodina, nema Trujića koji na zadnje 3 utakmice nije hteo svojima da da gol. Pada i traži penal umesto da šutne zicer, dribla Kljajića 3 puta....
RRR
Da navijas za Fljamuntari rekao bida je uz vojvodinu najbolji tim.Cudi me tvoja diskusija a imas produhovljenu facu.
RRR
Klosari, penal je sastavni deo igre, pa ne znaci da ti taktika bude pravi penale nema gola, sudije nesme da sviraju. U onako bednoj igri Zvezda je ostecena protiv Vozdovca za 2 penala i to u veoma bitnom periodu.Sada joj daju sudije koje imaju 200 dinara i mogu da ih kupe, tako da maltretiraju Zvezdu nijdan tim nije izlozen takvim grubostima.Ukljucili ste se svi u anti Srpsku kampanju, ali ce te zazaliti.
I još +
I ne samo test znanja o fudbalu nego test iz srpskog jezika, pravopisa, kulture izražavanja. A u anti-srpsku kampanju su uključeni svi. Prvo ovi što pevaju Vojvodini one pesme. Nema tamo ni mađara ni ovih drugih (muka da ih pomenem). Posle njih ovi što ih sponzoriše Idea. Pole njih ovi što spominju Partizan i hrvatski klub (mislim na Vojvodinu). Da ste Srbi, lepo bi se ujedinili, a ne pljuvali i boli jedni druge. Ali, to što kaže Serbian, ne da su deca na kiomentarima nego i na stadionu. To ima 15 godina i 30kg, a ku..či se ko da je Brus Li lično.
Serbian
Nemojte da dajete deci da ostavljaju komentare. Dajte neki test osnovnog znanja o temi koja se komentarise, pa kada prodje taj test pustite ga da pise. Neko ko kaze da je zvezda ostecena u ovom prvenstvu ne bi smeo da se nadje komentarom ovde. Ovo je najprljavije prvenstvo u zadnjih 10 godina. Pre svega sto se tice sudjenja. Sto se tice prodaje/kupovine (pretnje) bodova mozda je bilo i gorih sezona. Mozda. Ne kazem da se za druge nije sudilo, ali da je zvezda ostecena je stvarno ruzno reci, pa cak i napisati (bez argumenta).

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.