Почетна / Фудбал / Војводина

Филип Малбашић: На реду су црно-бели

Двоструки стрелац за Војводину у победи против Младости нада се повољном исходу и у Купу Србије против Партизана
ФОТО: Н. Неговановић

Кад је густо, зна се, ту је Филип Малбашић. Та победничка формула Војводине дошла је главе Лучанцима, директном конкуренту Новосађана у борби за треће место које води у Европу.

Гости су, посебно у другом полувремену, оставили одличан утисак, на испиту који је у Војводини оцењен као најважнији у овој сезони, па је двоструки стрелац Малбашић утолико задовољнији:

Намучили смо се, слатка победа је зато још важнија. Није нам било лако јер се Младост показала као квалитетан ривал, достојан високе позиције на табели. У таквим околностима, вишеструко сложеним, Војводина је демонстрирала квалитет и високу такмичарску зрелост.

После одличног издања у првом полувремену и минималног вођства, Војводина је неочекивано у наставку имала подређену улогу?

Повукли смо се и гостима препустили да диктирају темпо. Такав однос снага није био последица тактичког плана, већ смо то учинили несвесно, под притиском важности победе. Иако је објективна оцена да је нама припало прво полувреме, а гостима наставак, ипак није незаслужено што смо се на крају радовали. Испоставило се се да је кључно за освајање бодова било то што смо искористили две шансе, једну више од Младости.

Утисак је да је Војводина још који пут могла да савлада врло доброг Крзнарића?

– Највише замерам себи. Био сам у одличној позицији, али погрешио сам што сам оклевао очекујући да ће ми се неко придружити по десној страни. То ме је омело и зато нисам нисам реаговао како треба.

Била би велика штета да је Војводина иначе добру сезону упропастила кад је било најважније?

Зато је меч против Младости, психолошки гледано, био врло тежак. Оптерећени страхом од грешке, одиграли смо друго полувреме у грчу. „Развезали” смо тек кад су гости изједначили и угрозили нашу победу.

ЗАХВАЛНОСТ ТРУЈИЋУ

За водећи гол, постигнут пред одлазак на одмор, Филип Малбашић посебно је захвалан Николи Трујићу:

– Свака му част, обавио је више него пола посла. Изборио се за лопту и несебично ми је проследио, а мени је остало само да погодим мрежу.

Колико вас је оптерећивала чињеница да сутра играте реванш меч полуфинала Купа Србије против Партизана у Београду?

– Не, није био проблем у томе. Заиста смо били фокусирани само на Младост, а о Партизану нисмо ни размишљали.

Финале купа се игра у Новом Саду?

То је наш велики мотив за предстојећи реванш с црно-белима. После прве утакмице у Новом Саду, нико нема предност, тако да ће бити велика борба пред публиком у Београду.  Пуни смо самопоуздања, можемо да се носимо с Партизаном – храбри себе и другове Филип Малбашић, голгетерска узданица Новосађана. 

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deda
Ja bi samo iskreno voleo da vidim fer borbu bez mesanja sudija, i simuliranja penala..
007
igrajte za sebe i za VOJVODINU DA OSVOJIMO KUP i da FIĆA,DEŠA I ostali kad uđu u LE odu u dobre EVRO klubove za velike novce
Zuk
Da si ovako igrao dok si bio u Partizanu bilo bi ok.Ipak vreme je da se vratis u sampionski tim.
Labud
Gazprom crpi nafru i gas iz Vojvodine, i zalosno je sto njihove, vojvodjanske pare daje Crvenoj zvezdi i Partizanu u kosarci. Pa bar pola tog novca sto Zvezda i Partizan primaju bi po pravdi trebao da ide SD Vojvodina i klubovima. Naravno, ima i drugih firmi po Vojvodini koje bi mogle da ulete s novcem. Banalno je da jedna Madjarska gradi stadione u Srbiji, kada se zna da se pravi ogroman profit i da pojedinci zgrcu milione, a ni deo otetih para koje su ubiraju eksploatacijom radnistva ne vracaju nazad u zajednicu. Zivimo u najogavnijoj formi kapitalizma, i sami smo za to krivi.
žeza
Ajde VOJVODINA SAMO BORBENO i dobićete blizanca.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.