Почетна / Фудбал / Војводина

Воша представила Батака: Ех, кад бих могао на терен против Партизана

Нови шеф стручног штаба Војводине, Радослав Батак, изјавио је да је изузетно срећан што се после 14 година поново вратио у клуб у којем је играчки стасао и истакао да има велику жељу и ентузијазам да направи добре резултате са “старом дамом”.
ФОТО: ФК Војводина

Фудбалски клуб Војводина данас је представио свог новог шефа стручног штаба. После изненадног одласка Александра Веселиновића, руководство клуба брзо је реаговало и на његово место поставило Радослава Батака, бившег дугогодишњег првотимца црвено-белих, који је дрес “старе даме” носио крајем прошлог и почетком овог века.

Председник ФК Војводина, Душан Мијић, истакао је да управа клуба није имала много времена за доношење одлуке, али сматра да је Радослав Батак право решење за клупу Војводине.

- Као што видите, ствари се јако брзо дешавају. Догодила нам се ситуација којој се нисмо надали, а кроз разговор, господин Вуковић и ја смо дошли до закључка да би најбоље решење за Војводину било да успоставимо сарадњу са тренером који има енергију, међународно искуство и жељу да покаже своје тренерско знање. Из тог разлога, определили смо се за Ралета (Радослав Батак), кога познајем још из времена док је играо за Војводину, јер сам и у то време био члан управе. Ако успе на играче да пренесе оно што је њега красило као фудбалера, Војводина ће сигурно добити једног врхунског тренера. Желим му успешан рад и да покушамо да освојимо оно што може да се освоји, а то је Куп Србије – рекао је Мијић.

Са њим се сложио и председник Надзорног одбора ФК Војводина, Драгослав Вуковић.

- Не тако давно, овде смо представили претходног тренера, који је из нама необјашњивих разлога дао оставку дан пред меч против Партизана. Као и већи део јавности, били смо затечени и доведени пред свршен чин. Утакмица је протекла тако како је протекла, а сада смо на новом почетку. Радослав Батак је најбоље решење у овом тренутку, јер је дете Војводине и одиграо је много утакмица за први тим, а у будућности ћемо се генерално окренути томе да у клуб враћамо децу Војводине. Новосадска јавност га добро познаје као узорног спортисту, доброг оца и пријатног човека. Млад је, здрав, снажан и надамо се да ће успети своју енергију да пренесе на играче. До краја првенства је остало још пет кола и ваљда ћемо успети да остваримо зацртани циљ, а то је треће место и излазак у Европу – рекао је Вуковић.

У свом првом обраћању медијима као нови шеф стручног штаба “старе даме”, Радослав Батак одисао је оптимизмом и позитивном енергијом.

- Захваљујем се руководству клуба на указаној шанси. Многи сматрају да сам неискусан тренер, што није далеко од истине, али ја немам проблем са тим. Мислим да млади људи треба да преузимају одговорност и да се изборе за своје идеје. Поштујем људе са ставовима и принципима и докле год буду поштовани и моји ставови и принципи, сарадња ће нам бити успешна – истиче Батак.

Уз претходног тренера Александра Веселиновића, стручни штаб Војводине напустио је и његов помоћник Владимир Гаћиновић, па је нови шеф струке изабрао своје асистенте у раду.

- Када ми је указало шансу, руководство ми је дало и потпуно одрешене руке. Сам сам изабрао своје сараднике, а то су: Зоран Репац, бивши играч Војводине из моје генерације, затим Милан Белић, који ће помагати у раду са нападачима, потом Бојан Незири, који је бивши првотимац Војводине и Саша Тодић, који ће радити са голманима – истиче Батак.

Он је са Војводином потписао уговор у трајању од наредних годину дана.

- На тему уговора и финансија, са господином Вуковићем уопште нисам хтео да разговарам. После 14 година, поново сам у клубу и имам жељу и ентузијазам. Ово је моја друга љубав, па у техничке ствари нисам улазио и примања сам се одрекао. Господин Ивановић је имао уговор на пет година, па… То је само мртво слово на папиру. Ако будемо успешно сарађивали, а надам се да хоћемо, сарадња ће трајати дуго – наглашава Батак.

Њега не плаши то што Војводина до краја ове недеље треба да одигра мечеве и против Партизана и против Црвене звезде.

- Мислим да ситуација не може бити лакша. Да сам бирао како ћу да почнем, почео бих са утакмицама против Партизана и Црвене звезде. За то не треба екстра мотив играчима, јер ће бити пун стадион и прави амбијент. У каквој год ситуацији да се човек нађе, треба да јој одговори и крене путем успеха – рекао је Батак.

Нови тренер фудбалера Војводине изјавио је да верује у добар резултат у првом мечу полуфинала Купа Србије против Партизана и позвао навијаце да подрже екипу.

Од повратка са Тајланда пре шест месеци пратио сам утакмице Војводине. Наравно, у раду са играчима се све види из потпуно друге перспективе, разговарао сам са њима и јако ми је битно да размишљају позитивно и верују у успех. За ово кратко време, не можемо да уведемо било какве новине или тактичке замисли. Играчи имају квалитет и треба да им вратимо веру у то. Мислим да можемо да одиграмо добар меч и изборимо повољан резултат пред реванш у Београду – изјавио је Батак.

На питање шта би за Војводину представљао повољан резултат Батак је био конкретан.

Повољан резултат је сваки у којем нећемо примити гол, а ми ћемо га дати – рекао је тренер Војводине, већ четврти ове сезоне.

Њега не брине то што је Војводина против истог ривала доживела пораз у првенству пре само три дана.

Исто тако, у утакмици коју сам гледао прошле године, Војводина је овде играла егал меч са Партизаном, чак била и боља, а резултат је био 0:0. Оптимизам заснивам на томе што се све ово десило тако брзо. И даље сам узбуђен и да имам право, сутра бих и ја сигурно могао да одиграм 45 минута потпуно спремно – закључио је Батак.

Он ће дебитовати на клупи Војводине на сутрашњој утакмици полуфинала Купа Србије против Партизана, која ће од 19 часова бити одиграна на стадиону “Карађорђе”.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

antooun
Da nije smesno bilo bi zalosno. Odrice se primanja. Dakle dotakli smo ispod dna. Pitanje je samo da li je Batak dao pare da bude trener u Vojvodini?
007
SRECNO RALE I NE DAJ SE...istraj u svojim idejama neguj ofanzivni fubal kakav smo negovali svih ovih 100 i neku godinu
pfc
Protiv Partizana bi i ti na teren, ali zato protiv Zvezde nece ni cela prva postava...
FKV NOVI SAD
Rale srećno, trebaće ti sa ovakvom upravom iza sebe.
da da
pozdrav za bivseg igraca CSK-a, Celarevo te pamti :) nadam se da ces ostati duze od prethodnika...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.