Почетна / Фудбал / Војводина

Драган Ивановић отворио душу: Чекао сам појачања до последњег дана...

Смена Драгана Ивановића са места шефа стручног штаба Војводине после само седам утакмица на клупи, изненађење је и за српски фудбал где тренери одавно већ немају дуг стаж у клубовима
ФОТО: В. Марковић

Крајем 2016.  нови челници Новосађана громогласно су промовисали дотадашњег првог стручњака Напретка Драгана Ивановића и потписали с њим петогодишњи уговор.

За само три и по месеца ситуација се у потпуности променила и после четири победе и три пораза Ивановић је проглашен главним кривцем за учинак слабији од очекивања.

Војводина се једина није појачала у зимском прелазном року. Прошла је лошије и у односу на Напредак и Раднички, екипе са четвртог и петог места после јесењег дела првенства. Чекао сам нове играче до последњег дана пијаце. Није их било, а недостајао нам је највише класичан нападач. Једино што сам тад могао да урадим је да поднесем оставку. Остао сам, ипак, јер сам се и договорио са челницима клуба да дугорочно радим на стварању тима и играча – почео је Драган Ивановић да препричава с каквим се проблемима суочавао у новосадском суперлигашу.

Доскорашњи шеф струке Лала напомиње да су недаће почеле после повреде Душана Јованчића у припремном периоду:

Знао сам да немамо толико јак тим и квалитетне играче да бисмо могли да постижемо добре резултате. Дао сам све од себе да извучем максимум од тима. Имали смо пех у последње две утакмице да смо већ после пола сата игре остајали с десеторицом на терену. Управа клуба није имала стрпљења, уплашила се да ли сам довољно компетентан да наставим посао.

Ни вишегодишњи уговор не представља гаранцију за дуг рад у било ком клубу. Ивановићев пример требало би да послужи његовим колегама како да се понашају у будућности.

Уместо пет, дужина сарадње с Војводином смањена је на четири године јер је то максималан период за типски уговор. Кад сам долазио нисам инсистирао да верност буде оверена на више сезона. Руководство је ипак, захтевало да тако буде како бих имао довољно времена да радим на развоју младих играча. Рекли су ми и да би требало да будем спреман на одлазак великог броја фудбалера, јер је клуб у финансијским проблемима.

Жалим што нисам остао у Напретку
Из данашње перспективе одлука Драгана Ивановића да после сјајних шест месеци на клупи Напретка прихвати понуду Војводине изгледа погрешно.
Повукла ме је визија стварања тима за будућност. Војводина је клуб у којем сам играо, био сам члан и шампионске генерације 1989. иако нисам добијао шансу. Сад ми је жао што нисам остао у Напретку до краја сезоне. Из Крушевца сам понео лепе успомене, имао сам сјајан однос са руководством клуба и љубитељима фудбала у граду под Багдалом – сетан је Ивановић.
Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Бесни Фирмаш
Е мој мајсторе из једне здраве средине,где можда нису била нека велика примања, али су сигурно била на време,где си направио резултате ,долазиш у муљ и жабокречину звану ФК Војводина. Па није Лалат одавде побегао без везе. Бандит из Ветерника довео своје пришипетље и уништава клуб, еј председник клуба нам је бивши фудбалер,а смејали смо се Звезди кад је тамо био Лукић. Војводина неће добити ниједну утакмицу у плеј-офу, и волео бих да Напредак освоји треће место, јер ће сви на лето да побегну главом без обзира.
Grga
Da je neke pravde ovde, trebali bi da mu isplate pare za naredne tri i po godine. Muka mi je vise srpskog fudbala.
Joca Trta
Krusevac te je voleo, napravio si hemiju, mogao si ovde da budes Bog...
Aloha
Šta bulazni ovaj?!
pancev
Bulaznis ti
Lala
Dosao je preko Rumenacko, Veternickog poziva. Znao je gde dolazi i sta ga ceka. Kazu da je imao los odnos sa svlacionicom, a ako su pojacanja u napadu tipa spori Kojic i ekipa top za JSl. onda nije trebao ni dolaziti.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.