Почетна / Фудбал / Војводина

Нови голман Војводине: Титулу јуримо, куп освајамо!

Лазар Царевић одважно обелоданио овосезонске амбиције Новосађана
ФОТО: М. Ивановић

Кад неко из земаља које су чиниле бившу СФР Југославију доспе до Барселоне, у свету фудбала то је се сматра свемирским дометом и показатељем да је реч о вансеријском таленту.

Тим путем је кренуо и Лазар Царевић (23), 195 центиметара високи младић са Цетиња, који се 2018. године из Грбља преселио на „Камп ноу” и тиме трасирао пут ка спортском сазвежђу.

Неколико сезона борио се да докаже да му је место у Барси, али каталонски гигант је место на којем пролазе само они којима су квалитет, таленат и упорност, а с њима и наклоњеност судбине, уз обавезни и преко потребни додатак среће, предодредили да могу да стигну до првог тима.

Млади Црногорац није успео да нађе сопствено место међу светским асовима, али како данас тврди за тим не жали.

Кад је сазнао летос да Војводина жели да га доведе, није имао дилему да ли то жели. И стигао је у Фудбалски центар „Вујадин Бошков”, спреман да докаже потенцијал којим располаже, избори се за место на голу пробуђене екипе и наметне тренеру Милану Раставцу.

После четири суперлигашке утакмице, нашао се на правом путу и тренутно је једини голман у елити који није вадио лопту из мреже.

- Имамо разлога да будемо задовољни, јер нисмо примили гол - уз осмех, констатовао је Царевић. - Одбрана за сада игра перфектно и могу само да пожелим да у истом стилу и настави. Још смо задовољнији због победа, иако остаје жал за два бода измакла у мечу са Спартаком. Нема везе, идемо даље и чека нас утакмица у Лазаревцу у којој ћемо опет да идемо на три бода.

ВОЈВОДИНА КАО ТРАМБОЛИНА

Кад млад играч доживи да оде у Барсу, то је за њега остварење снова. Кад се врати близу средине у којој је потекао, овдашњи љубитељи фудбала склони су омаловажавању.

- Пресудила је могућност да браним у континуитету, али и да дођем у здраву средину где ће људи да цене мене и мој рад. Овде све то имам и ниједног тренутка нисам помислио да је то лош потез. Ипак сам стигао и Барсе Б у којој нисам много играо, а то је трећа шпанска лига и немате много опција да одете негде друго. Кад је стигла понуда из Новог Сада, препознао сам добру одскочну даску и могућност да докажем квалитет.

Јавност се и даље пита да ли је Царевић направио прави потез напуштањем Барселоне и доласком у редове „старе даме”.

- И пре конкретизације преласка у Војводину, био сам сигуран да то желим и није код мене постојала никаква дилема. По доласку у Нови Сад почело је да ми се догађа баш оно што сам и очекивао: почео сам да браним константно, услови, тренери и тренинзи су изванредни и све је у складу с оним што сам прижељкивао и планирао. Надам се да ће се овакав развој ситуације наставити, да ћу бивати све бољи и на тај начин помоћи екипи да остваримо заједничке циљеве.

Е, САД БРАНИМ СТАЛНО

Лазар је дебитовао у сениорској репрезентацији Црне Горе и неминовно је питање: какве амбиције има на том плану.

- Пратила ме је прича да не браним стално, сад то више није случај и видећемо шта ће се даље дешавати. Ако овако будем наставио, убеђен сам, неће и на том пољу бити проблема. Државни тим имаће утакмице у септембру, браним у континуитету и желео бих да се наметнем селектору.

 

Неки нови ветрови који дувају фудбалским Новим Садом код навијача рађају много веће жеље и веру да њихови миљеници могу да ураде значајно више него у неким ранијим сезонама.

- Не желим да прогнозирам неке велике домете већ је важније да идемо у истом ритму, од утакмице до утакмице. Сигуран сам да ћемо да будемо у врху табеле и да ћемо да пружимо све од себе да бисмо освојили трофеј. Волео бих да подигнемо победнички пехар у Купу Србије и то би било изванредно. Уколико нам се буде указала шанса да урадимо и нешто више, сигуран сам да је нећемо пропустити. Ипак, битно је да се не залећемо, јер увек ствари могу да крену и у лошем правцу. Играмо добро и размишљамо једино о утакмици у Лазаревцу и како да освојимо три бода.

И, друго место на крају првенства доноси квалификације за Лигу шампиона.

- То нам је сигурно додатни, велики мотив. Знате како, идемо на то да освојимо прво место у Супер лиги, а, ако то не буде било могуће, хоћемо да будемо други или трећи. Пред собом имамо највише циљеве и видећемо колико ће то да нам донесе. Одиграна су тек четири кола, много је још изазова испред нас и, подвлачим поново, најбитније је да идемо из утакмицу у утакмицу и да побеђујемо - додао је Царевић, млади чувар мреже Војводине и неко пред ким је изузетна фудбалска будућност.

ШТЕТА ЗБОГ ОДЛАГАЊА СА ЗВЕЗДОМ

Утакмица 5. кола на „Карађорђу” између Војводине и Црвене звезде одложена је због обавеза Београђана у квалификацијама за Лигу шампиона.

- Жао ми је због тога, јер су оба тима у доброј форми. Била би то веома добра утакмица, али и Звездино право да тражи одлагање.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007 FKV
Samo napred Vojvodima⚪
Peki
I ja bi voleo da budem kapetan ,, na belu ladju ,,
Prijatelj
Ako se klub oslobodi Kopit ili Stev, opcije su Satara ili Vitas.
007
Da Silva, Regan, Prtestiz, Cabula i mali Savic Rapid, Bec

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.