Почетна / Фудбал / Велика петорка

Критике на рачун судија све веће како је Реал ближи титули

Реал је победио Билбао са 1:0, голом из пенала који је досуђен након прегледа ВАР-а. Била је то седма узастопна победа Реала, а друга заредом у којој је тријумфовао головима из пенала
ФОТО: EPA/LUIS TEJIDO

Што је Реал Мадрид ближи титули, то су све веће оптужбе да има помоћ судија, а тренер фудбалера "краљевског клуба" Зинедин Зидан каже да је уморан од тих прича.

- Уморан сам од тога да увек говорим о истој ствари. Испада да побеђујемо само захваљујући судијама, а то није тачно. Реал Мадрид и његови играчи заслужују поштовање - рекао је Зидан након победе његовог тима против Атлетик Билбаа.

Реал је победио Билбао са 1:0, голом из пенала који је досуђен након прегледа ВАР-а. Била је то седма узастопна победа Реала, а друга заредом у којој је тријумфовао головима из пенала.

Мадридски клуб има четири бода више од другопласиране Барселоне, четири кола пре краја шампионата.

- Наши резултати нису били добри, али истина је да на многим утакмицама ВАР није био фер и као да фаворизује једну екипу - рекао је први човек Барселоне Ђозеп Марија Бартомеу.

На истој утакмици, Билбао - Реал, судија није досудио пенал за домаћи тим упркос великим приговорима играча.

- Приметили смо којим путем иду ове одлуке у последњих неколико кола. Свако може сам да донесе закључак - рекао је капитен Билбаа Икер Мунаин.

Фудбалери и тренер Барселоне су већ критиковали поједине одлуке, али је ово био први пут да је Бартомеу оштрије говорио о томе.

- Ово је најбоља лига на свету, али ВАР не ради како би требало да ради. ВАР не користи поштено откако се наставило првенство - рекао је он.

Пре него што се Бартомеу огласио, Серхио Рамос је имао своје виђење:

- Ако је неко грешио и није постизао голове, требало би да буде самокритичан и да погледа у властито двориште.

Тренер Атлетико Мадрида Дијего Симеоне није међу онима који мисле да Реал има помоћ судија и ВАР-а.

- Могуће је погрешити, али ВАР је поштен према свима. Наравно да ће тим попут Реала имати више пенала јер напада више него што то чине други тимови - рекао је Симеоне.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deki
Ovaj poslednji penal, čist kao suza. Odbrambeni mu stao na nogu!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.