Почетна / Фудбал / Велика петорка

Тренер Аталанте имао корона вирус пре утакмице са Валенсијом

У реванш утакмици осмине финала Лиге шампиона 10. марта Аталанта је у Валенсији пред празним трибинама победила са 4:3 и пласирала се у четвртфинале. У првом мечу у Милану, где је играла као домаћин, победила је са 4:1
ФОТО: EPA/MARCO LEZZI

Тренер фудбалера Аталанте Ђан Пјеро Гасперини рекао је данас да је био заражен крона вирусом уочи утакмице са Валенсијом у Лиги шампиона, у марту.

- Дан пре утакмице са Валенсијом био сам болестан. Поподне пре утакмице, било је и горе. Нисам добро изгледао на клупи - рекао је Гасперини за Газета дело Спорт.

У реванш утакмици осмине финала Лиге шампиона 10. марта Аталанта је у Валенсији пред празним трибинама победила са 4:3 и пласирала се у четвртфинале. У првом мечу у Милану, где је играла као домаћин, победила је са 4:1.

После тога такмичења су прекинута како би се спречило ширење новог вируса.

Међу најпогођенијим земљама пандемијом корона вируса је Италија, а посебно њен северни део и Бергамо, одакле је Аталанта.

- Био је 10. март (утакмица). У наредне две ноћи мало сам спавао у клупском тренинг центру. Нисам имао температуру, али сам био исцрпљен, као да имам 40 температуру. Амбулантна кола су пролазила на два минута, пошто је болница у близини. Имали смо утисак да је земља у рату - рекао је 62-годишњи тренер.

- Увече сам помислио: 'Ако одем тамо, шта ће се догодити?' Не могу да идем сада, имам много тога да урадим... То сам рекао уз осмех, да олакшам ситуацију. Али, заиста сам то мислио - додао је Гасперини.

Пошто није имао температуру Гасперини није примљен у болницу, а тестиран је тек пре 10 дана и утврђено је да је имао корона вирус. Четири дана после утакмице у Валенсији стање је почело да се поправља, али је Гасперини тада изгубио чуло укуса, што је један од симптома новог вируса.

На прву утакмицу осмине финала против Валесније у Милано је дошло 40.000 навијача Аталанте, а бројни стручњаци су проценили да је то био главни узрок заразе.

- Када размишљам о томе, помислим да је апсурдно: врхунац спортске среће поклопио се са највећом кугом у нашем граду - навео је Гасперини.

Такмичење у Серији А требало би да се настави 20. јуна.

- Неки људи мисле да је неморално наставити фудбал. Видео сам како људи певају са својих тераса док су у Бергаму ређали ковчеге у камионе. Нисам мислио да је то неморално, већ да је то инстинктивна реакција, покушај да се уклопимо у живот. Аталанта може да помогне да Бергамо стане на ноге - рекао је Гасперини.

Аталанта је четврта на табели са 48 бодова, 15 мање од водећег Јувентуса.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.