Почетна / Фудбал / Велика петорка

Бајерн славио у Дортмунду и запловио ка титули, лудница у Франкфурту! (ВИДЕО)

Ово смо дуго чекали, дерби Дортмунда и Бајерна, један од најважнијих дуела у борби за титулу у Бундеслиги
ФОТО: Бета/АП

Бајерн је славио у првом мечу 28. кола Бундеслиге. Баварцима је у рововској борби био довољан један гол, Џошуе Кимиха из 43. минута, мајторски је са ивице шеснаестерца савладао Буркија.

Тим из Минхена је сада на "плус седам" у односу на првог пратиоца, управо екипу Дортмунда, којој би на другој позицији могао да се придружи Лајпциг. Тешко је очекиватио да би Бајерну у преосталих шест кола неко могао да помрси рачуне...

Фудбалери Волфсбурга победили су вечерас у гостима екипу Бајер Леверкузена са убедљивих 4:1. Два гола за победнички тим постигао је Марин Понграчић, у 43. и 75. минуту, а у стрелце су се уписали и Максимилијан Арнолд у 64. и Ренато Штефен у 68. минуту. Једини погодак за домаћи тим постигао је Јулијан Баумгартлингер у 86. минуту.

Фудбалери Ајнтрахта и Фрајбурга одиграли су нерешено 3:3. Вићенцо Грифо је у 28. минуту донео предност Фрајбургу, а изједначио је Андре Силва седам минута касније.

Головима Нилса Петерсена и Лукаса Хелера, у 67. и 69. минуту, Фрајбург је стигао до вођства од 3:1, али је домаћи тим до краја меча стигао до бода.

Прво је Даичи Камада смањио на 2:3 у 79. минуту, да би три минута касније Тимоти Чендлер, на асистенцију Филипа Костића, поставио коначан резултат. На мечу Вердера и Борусије Менхенгладбах није било голова.

Семафор 28. кола Бунделиге:
Дортмунд – Бајерн 0:1 (Кимих 43)
Леверкузен – Волфзбург 1:4 (Баумгартлингер 86 - Понграчић 43, 75, Арнолд 64, Штефен 68)
Ајнтрахт – Фрајбург 3:3 (Ан. Силва 35, Камада 79, Чандлер 82 - Грифо 28, Петерсен 67, Холер 69)
Вердер – Менхенгладбах 0:0
Среда:
18,30: Лајпциг – Херта
20,30: Аугзбург – Падерборн
20,30: Фортуна – Шалке
20,30: Хофенхајм – Келн
20,30: Унион Берлин – Мајнц
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Bajern, Bajern.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.