Почетна / Фудбал / Велика петорка

Серија А креће почетком јуна, ВАР се укида?

Без обзира што је пандемија коронавируса у Италији далеко од краја, у клубовима Серије А најозбиљније размишљају да играчи почну са нормалним тренинзима, дакле на стадионима и спортским центрима, већ 4. маја, пише Газета дело спорт
ФОТО: ЕПА/А. Ди Марко

У то име, наставак сезоне био би заказан за почетак јуна, мада има оних који кажу да може да се почне већ 24. или 31. маја.

Мада, извесније је да се лопта закотрља 7. јуна, па би у наредних шест недеља било одиграно преосталих 13 кола Серије А и сезона би се привела крају у разумном року, средином јула.

Уколико се врате тренинзима у поменуто време, у почетку играчи би радили у мањим групама, да би били у што мањем контакту.

Још увек нема ни назнака потврде са неког званичног места, а јасно је да све зависи од коронавируса и како ће се одвијати епидемиолошка ситуација у наредним недељама.

У међувремену, појавио се још један проблем: многи странци из италијанских клубова отпутовали су кући у време епидемије, па без обзира што пре одласка, наравно, нису били позитивни на вирус Ковид-19, по повратку на Чизму мораће да походе 14 дана у карантину.

Тако ће звезде, попут Кристијана Роналда, Гонзала Игуаина, Дагласа Косте, Самија Кедире, Миралема Пјанића, Адријена Рабиоа... право из топлог породичног дома у домовини где су били у изолацији, овога пута бити у изолацији у Италији.

Челници Серије А започели су дискусију да ли треба укинути ВАР у остатку сезоне?

Уз то, дају се и предлози како на најбољи начин заштитити све актере утакмице, од играча, преко стручног штаба, до судија и службених лица кад се сезона настави.

Што се тиче ВАР-а, објашњење је просто: то би се урадило да би се смањио број особа на утакмици, пошто много људи на малом простору ради на тој технологији.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

beli
Ukinuti VAR svuda sudije su dobro placene tako da bi bilo normalno i da preuzmu odgovornost
beli
Pa nisam bas siguran da i ovako bilo ko moze da utvrdi trenutak predaje lopte bas kod tog ofsajda , u Engleskoj smo posebno videli da je mnogo gresaka napravljeno bas sa tim VAR-om, mnogo cistih golova ponisteno , na pr Norwic - Celzi 2 gol Norwica cist ko suza a ponisten,..............a utakmice koje bi trebalo da traju 90 - 95 min traju po 110-120 min, posebno u Italiji, jer sudija po 10-15 min pregleda video snimak......fudbal postoji mnogo dugo igra je siromasnih i interesantan je zato sto bas te siromasne i slabije ekipe mogu da pobede bogate i mocne , pa bilo to i uz pomoc sudije ili ne......a VAR ....to ti je za Amerikance i takva drustva ......moze u nekim sportovima ali u fudbalu ....nikako.
@beli
Sta ko ima od njegove odgovornosti ako im osteti klub! Ako tvoj tim primi gol iz ofsajda i time izgubi neki trofej hoces reci "ah bas lepo od sudije sto je prihvatio odgovornost za tu gresku, nema veze onda"? Gluposti!
Željko Pavlović
Nemojte da ukidate VAR.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.