Почетна / Фудбал / Велика петорка

КРАЈ 15-ДНЕВНОГ КАРАНТИНА - Костић и Гаћиновић коначно на "слободи": Сигурно ћемо играти

Следећег месеца би требало да наставимо првенство, вероватно без публике и завршимо сезону крајем јуна или половином јула – оптимистички предвиђа репрезентативац Србије
ФОТО: И.Веселинов

Јуче је истекао петнаестодневни карантин фудбалерима Ајнтрахта. Српски репрезентативци Филип Костић и Мијат Гаћиновић могу да излазе из својих кућа и да лакше преброде период без тренинга и утакмица.

Сходно глобалној пошасти модерног времена клуб из Франкфурта наложио је својим првотимцима да две недеље проведу у изолацији, јер је било доказа да су играчи против којих су играли пре паузе заражени коронавирусом.

- Очекујем да нам сад јаве шта све можемо да радимо. Погледаћемо како је напољу, шта се дешава око нас – прве су речи Филипа Костића у телефонском разговору за наш лист.

Да ли је утврђено због чега сте конкретно морали да будете само у становима?

- Клуб је проверавао све играче с којима смо имали контакт. Речено нам је да не мрдамо из домова и строго смо се придржавали мера. Најважније је да се симптоми нису појавили код нас. Са клупским другом Мијатом Гаћиновићем сам на сталној вези, и он се осећа добро.

Изгледа да је код вас у Немачкој најбоља ситуација, поједини клубови су почели да тренирају, истина не у групама...

- Пратим активности осталих екипа. Волфсбург је први кренуо, па су се из Бајерна побунили. Касније је и Дортмунд почео да ради са по двојицом играча на терену. Можда ћемо и ми ускоро.

Да ли је вама спортистима било лакше да поднесете карантин, јер сте за разлику од обичних људи навикли на њега?

- Ово је нешто посебно. Нисам могао да одем ни до продавнице. Тешко је било боравити у затвореном простору. Морао сам да чувам супругу и децу, максимално смо поштовали све мере, а са њима ми је време брже пролазило. Није ми проблем да останем код куће, али не кад ми кажу да морам...

Много тога већ указује да ће се Бундеслига наставити?

- Сигурно ћемо играти, вероватно без публике. Неће нам бити лако. Ко се боље буде опоравио од ове паузе постизаће успешније резултате. Остало нам је још девет кола у првенству, план је да кренемо од почетка маја и да завршимо до краја ју-на или половине јула. Све иде ка томе да се период без фудбала заврши како треба. Чини ми се да је у Немачкој прошао највећи талас заразе, иако се прича да 80 одсто људи има вирус. Схватили смо озбиљно ситуацију, придржавали смо се свих мера.

Ајнтрахту није ишло најбоље пре паузе, 12. позиција вас не чини задовољним?

- Пали смо, посебно у последњој утакмици против Базела кад смо играли пред празним трибинама. Навијачи су нам заиста 12. играч. Овде се прича да се четвртак зове Ајнтрахт, тог дана смо непобедиви на свом стадиону. И било је тако све до меча са Швајцарцима. Суочили смо се тада са крајње чудним околно-стима, почео је да хара вирус, причало се увелико о томе.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Ne. Bajern je šampion.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.