Почетна / Фудбал / Велика петорка

КАРТОНСКИ НАВИЈАЧИ ЈЕДИНИ НА ТРИБИНАМА - За 19 евра сваки фан имаће свој лик на фигурама у природној величини

Борусија из Менхенгладбаха се спрема за мечеве пред празним трибинама
ФОТО: ЕПА/Фридман Фогел

Наставак сезоне пред празним трибинама је оно о чему размишљају бундеслигаши.

Пандемија коронавируса прекинула је нормалне активности у целом свету, али сви размишљају како и по коју цену да наставе такмичења, да не би доживели финасијки крах.

Навијачи Менхенгладбаха дошли су на необичну идеју. На Борусија парку ће у случају да геладаоци не могу да дођу, бити постављене картонске фигуре.

За 19 евра сваки фан који жели имаће свој лик на фигурама у природној величини у две позе, седећој и стајаћој. Потребно је само да пошаље фотографију.

- Ми смо први који су се сетили да унесу мало живота на празни стадион, иако ће навијачи од кућа морати да гледају меч – објавли су из ФПМГ (Фан пројект Менхенгладбах).

Картонске навијаче иначе ће правити две мање компаније из Менхенгладбаха, које су због пандемије биле принуђене да прекину са радом и привремено су затворене.

Оно што неће моћи да изведу картонски навијачи је бакљада, по чему се навијачи Менхенгладбаха истичу међу немачким клубовима.

Навијачи Менхенгладбаха су идеју позајмили од Арсенала и мало је унапредили.

Током девете деценије прошлог столећа, кад је енглески фудбал био у великој кризи због дивљања хулигана, стадиони су били полупразни.

Да би умањили тужну слику, у Арсеналу су се досетили да на Хајберију иза голова поставе велике плакате са фотографијом навијача. На срећу, духовито решење није дуго потрајало.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.