Почетна / Фудбал / Велика петорка

Гризман и Феликс већи промашаји од Луке Јовића

Мадридска Марка саставила листу летошњих појачања која нису оправдала уложен новац
ФОТО: EPA/RODRIGO JIMENEZ

Летошњи прелазни рок у Шпанији изгледао је невиђено. Реал је потрошио 340 милиона, Барселона 273, Атлетико 250. Али новајлије у та три клуба нису се прославиле. Тако је мадридска Марка направила списак скупих летошњих појачања у која, бар досад, нису оправдала уложен новац!

Међу њима је и Лука Јовић (22), али за утеху, на листи су и Еден Азар, Антоан Гризман, Френки де Јонг и Жоао Феликс, сви плаћени више од српски репрезентативца.

Промашаји у Ла Лиги

127 милиона - Жоао Феликс (Атлетико) 19 мечева/3 гола

120 - Антоан Гризман (Барселона) 25/8

100 - Еден Азар (Реал) 15/1

75 - Френки де Јонг (Барселона) 25/2

60 - Лука Јовић (Реал) 24/2

Нападач за кога су се борили највећи клубови Европе након што је претходне сезоне блистао у Ајнтрахту, у проблемима је у Мадриду. Једна да добија прилику да игра, а кад је добије, не искористи је. Постигао је само неколико голова, делује да је искључен на терену, недостаје му боље споразумевање са саиграчима... Досад смо видели само неколико бљесака његовог талента, али Реалу су потребни голови, оно што тренутно не достаје“, пише новинар Марке за Јовића.

Доста реална оцена, а што се тиче осталих, ствари стоје овако: Атлетико је платио Феликса (20) чак 127 милиона евра, што је највећи трансфер у шпанском фудбалу у историји, а млађани Португалац више времена проводи у ординацији него на терену. Од доласка из Бенфике већ је доживео две тешке повреде, па је успео да постигне само три гола у 19 утакмица.

Барса је дала Атлетику 120 милиона за Гризмана (29), али стандардни француски репрезентативац апсолутно се није уклопио са Леом Месијем и Луисом Суарезом, много више се очекивало од његових осам првенствених голова. Уосталом, недавно је доведен још један нападач, Мартин Брајтвајт, што довољно говори да ће Гризманова борба за место у тиму бити љута кад се у строј врате повређени Суарез и Усман Дембеле.

Еден Азар годинама је био један од најбољих играча у Премијер лиги, због тога га је председник Реала Флорентино Перез платио Челзију 100 милиона евра. Али од кад је Белгијанац стигао у Мадрид и он проводи више времена са докторима него саиграчима, засад је уписао три паузе: месец дана, три месеца, а сад ће, после јучерашње операције скочног зглоба у Даласу, да пропусти остатак сезоне! Шта рећи, постигао је један једини гол ...

Промашај број два Барселоне свакако је Френки де Јонг (22), плаћен је Ајаксу 75 милиона евра, није успео да се наметне, па је далеко од стандардног играча. Засад је одиграо 25 мечева у Ла лиги.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Glodari
Nadaju se zavidni grobari da Luka nece postati zvezda jer potice iz Zvezde. Nadaju se da ce ono drvo Mitrovic da igra u reprezentaciji i da ce da bude najbolji napadac samo zato sto je njihov. Uvek je Franjevcima klub bio bitan dok ostalo sve mrze. Drzavu, Zvezdu, Srbe... e moji kompleksasi. Dobice Jovic svoju sansu a vi crknite od zavisti.
Milos
Da da, to moze samo da se tesi. Grizman je napravio veliki posao u Atl. Madridu vec prethodnih sezona i dokazao se, a za Felixa ne sumnjam da ce.
Željko Pavlović
Nije Žoao Feliks. Igrao je na krilu.
pa sad
Feliks, De Jong i Jovic su igraci koji imaju 12-13 godina jos ispred sebe. Azar i Grizman bas i nemaju... Cudno bas da sva ta veca pojacanja ne pokazuju ni upola forme kao u prethodnim timovima.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.