Почетна / Фудбал / Велика петорка

Нејмар жели у Јапан на Олимпијске игре

Звезда репрезентације жели да лето проведе играјући на два турнира
ФОТО: ЕПА/Валас Вон

Нејмар жели да лето проведе играјући фудбал. Нападач При сен Жермена је изјавио да жели да игра за репрезенатицју на Копа Амарика и на Олимпијским играма у Токију.

Шампионат Јужне Америке биће игран од 12. јуна до 12. јула у Колумбији и Аргентини. Олимпијски турнир трајаће од 22. јула до 8. августа.

Нејмар верује да може да издржи напоре оба такмичења.

- У форми сам. Имам снаге и велику жељу да играм и на Копа Америка и на олимпијском турниру – рекао је Нејмар у интервјуу за бразилске медије.

Звезда париских Светаца се нада да неће наићи на препреку коју није могао да пређе док је био игра Барселоне.

- Желео сам и 2016. да играм и на шампионату Јужне Америке и на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, али ми Барселона није дозволила. Пропустио сам олимпијски турнир. Надам се да ће у Пари сен Жермену другачије гледати на моју жељу. Биће тешко добити дозволу клуба, али ја се надам – рекао је Нејмар.

Бразил је фаворит за освајање континенталног шампионата. Са Нејмаром у тиму могао би да очекује и освајаење олимпијског злата.

- Надам се да ћу моћи да помогнем Бразилу.

Пре него Нејмар затражи дозволу Пари сен Жермена да учествује на олимпијском турниру, Бразил мора прво да се избори за олимпијску визу. Мораће то да уради на шампионату Јужне Америке за фудбалере до 23 године који ће од 18. јануара до 9. фебруара бити одржан у Колумбији. На олимпијском турниру ће учествовати финалисти континетналног шампионата.

Нејмар има 27 година и не може да игра на турниру у Колумбији, али може да искористи право и на Олимијским играма у Токију буде један од тројице играча старијих од 23 године.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Bravo. Hoćemo drugo zlato.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.