Почетна / Фудбал / Велика петорка

Јувентус победио Рому и заузео прво место (ВИДЕО)

Фудбалери Јувентуса победили су на гостујећем терену Рому са 2:1 у 19. колу Серије А
ФОТО: Бета/АП

Голове за "стару даму" постигли су Мерих Демирал у 3. и Кристијано Роналдо у 10. минуту, док је стрелац за Рому био Дијего Пероти у 68. минуту.

Само десет минута игре било је довољно Јувентусу да дође до предности од два гола. Најпре је Пауло Дибала центрирао из слободног ударца, лопту је примио Демирал и шутирао у десни угао за 1:0.

Само неколико минута касније Жордан Верету је направио прекршај, што је резултирало свирањем једанестерца за Јувентус. Сигуран извођач био је Роналдо, који је дуплирао предност свог тима.

До краја првог дела игре прилику да смањи заостатак имао је Лоренцо Пелегрини, али је његов шут изблокиран.

Друго полувреме донело је велику шансу за Едина Џека, али је фудбалер Роме погодио стативу.

Три минута касније уследио је нови једанаестерац, али овог пута за играче Роме. Пероти је шутирао у леву страну и погодио, те смањио заостатак Роме.

Завршница је донела ново узбуђење, најпре је Роналдо шутирао главом, али је лопта завршила поред гола. Гонзало Игуаин погодио је гол Роме, али је погодак поништен због офсајда.

И српски репрезентативац Александар Коларов нашао се у прилици, шутирао је главом, али је голман Јувентуса успео да сачува свој гол, те се од самог краја резултат није мењао.

Фудбалери Удинезеа победили су на свом терену Сасуоло са 3:0, у утакмици 19. кола италијанског првенства.

Домаћи су повели у 14. минуту голом Стефана Окаке, а предност је удвостручио Кен Сема у 68. минуту.

Коначан резултат поставио је Родриго Де Пол у првом минуту надокнаде времена. Филип је замењен у 69. минуту, непосредно после другог гола домаћина.

Црно-бели су остварили трећу узастопну победу, укупно седму у првенству и заузимају 11. место на табели са 24 бода.

Сасуоло је претрпео трећи узастопни пораз, укупно 10. у лиги и 14. је на табели са 19 бодова.

Фудбалери Торина победили су данас на свом терену Болоњу с 1:0 у 19. колу Серије А. Стрелац јединог гола био је Алехандро Беленгер у 11. минуту. Торино је врло брзо дошао до предности, пошто је Беленгеру асистирао Андреа Белоти.

До краја првог дела игре Торино је имао још једну прилику, али је Симоне Верди погодио стативу.

Друго полувреме отворено је са две велике прилике за Болоњу, али изабраници Синише Михајловића нису успели да дођу до изједначења.

Фјорентина је победила на домаћем терену СПАЛ са 1:0. Победнички гол постигао је Херман Пецеља у 82. минуту утакмице.

Од самог почетка фудбалери Фјорентине су наметнули свој ритам, а већ у седмом минуту Кевин-Принц Боатенг постигао је гол, који је поништен због офсајда.

У наставку дуела ређале су се прилике на обе стране, али се резултат није мењао све до саме завршнице. Пецеља је био прецизан после корнера, шутирао главом по средини гола и довео Фјорентину у вођство, што је било довољно да забележе и победу.

Фудбалери Сампдорије били су убедљиви против Бреше, пошто су победили са 5:1.

Једини гол за Брешу постигао је Џон Чанселор у 12. минуту, док су у дресу Сампдорије прецизни били Карол Линети у 34. минуту, затим Јакуб Јанкто у трећем минуту судијске надокнаде у првом полувремену, Фабио Кваљарела у 69. и 92. минуту, као и Ђанлука Капрари у 77. минуту.

Бреша је после само 12 минута стигла до вођства, али је преокрет Сампдорије уследио врло брзо.

После изједначења и предности, Сампдорија је и прилику из једанаестерца искористила. Кваљарела је био сигуран извођач и то је било довољно за убеђиву победу.

Фудбалери Вероне победили су на свом терену Ђенову са 2:1. Стрелци за домаћи тим били су Валерио Вере у 55. и Матија Закањи у 65. минуту, док је једини гол за Ђенову постигао Антонио Санабрија у 41. минуту.

Фудбалери Ђенове први су стигли до поготка, пошто је Антонио Барека упутио пас по левој страни, а Санабрија добро реаговао испред голмана Вероне.

Изједначење је стигло у другом делу игре, пошто је Кристијан Ромеро скривио једанаестерац. Сигуран извођач био је Вере.

Само десет минута касније уследио је потпуни преокрет Вероне. Одбијену лопту покупио је Закањи и погодио за предност свог тима. До краја утакмице није било прилика ни на једној ни на другој страни.

Семафор 19. кола Серије А:
Субота:
Каљари – Милан 0:2 (Леао 46, Ибрахимовић 64)
Лацио – Наполи 1:0 (Имобиле 82)
Интер – Аталанта 1:1 (Мартинез 4 - Госенс 75)
Недеља:
Удинезе – Сасуоло 3:0 (Окака 14, Сема 68, Де паул 90+1)
Фјорентина – СПАЛ 1:0 (Пецеља 82)
Сампдорија – Бреша 5:1 (Линети 34, Јанкто 45+3, Кваљарела 69. једанаестерац, 90+2, Капрари 77 - Канселор 12)
Торино – Болоња 1:0 (Беренгер 11)
Верона – Ђенова 2:1 (Вере 55, Закањи 65 – Санабрија 41)
Рома – Јувентус 1:2 (Пероти 62 - Демирал 3, Роналдо 10. једанаестерац)
Понедељак:
20.45: Парма – Леће
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.