Почетна / Фудбал / Велика петорка

У сусрет Ел Класику: Пољубац Пика и Рамоса

У центру Барселоне, на дан класика, освануо је мурал који је изазвао огромну пажњу широм планете
ФОТО: Твитер

Док је град пред дерби био под великом тензијом због свакаквих претњи, па и оних терористичких, штопери најљућих ривала, Ђерард Пике и Серхио Рамос, нашли су се у страственом загрљају који је крунисан француским пољупцем, а изнад којих је треперело срце!

Хомофоби су све пропратили са згражавањем, неки сматрају да је у питању само пријатељски пољубац, пошто је познато да су њих двојица велики пријатељи још од 2009, без обзира на ривалитет клубова у којима играју, другарство су гајили пре свега у репрезентацији Шпаније.

Било је и мишљења да је аутор овог најблаже речено контроверзног мурала желео још више да појача ионако ужарену атмосферу која је подгрејана присуством три хиљаде органа јавног реда и мира који су обезбеђивали највећи меч Шпаније, а и шире.

У сваком случају, остаје питање „шта је писац хтео да каже”, има ли симболике у овој уметничкој слободи, или је само постојала жеља да се шокира јавност.

Наравно, само од себе се намеће потсећање на сличну ситуацију у којој се нашао Пике пре девет година на паркингу стадиона Камп ноу: и тад је ухваћен у загрљају мушкарца, али не фарбом, него фото-апаратом, а у том инкриминисаном случају друштво му је правио нико други до тадашњи саиграч Златан Ибрахимовић!

Да све буде чудније, Пике, који тад још није био ожењен Шакиром, уопште се није наљутио на папараца, већ му се малтене и захваљивао, а читаву ситуацију овако је објаснио:

Управо ми је аутобиографија пуштена у продају, а он је дошао да ми честита уз речи: „Добро обављено”. Ја сам веома осећајна особа, ухватио сам га ра руке у знак захвалности, а фотограф је усликао баш тај тренутак. Нисам могао да верујем да се та ситуација претворила у нешто тако велико! Али, са друге стране, не могу да кажем да ме је реакција изненадила. У том тренутку били смо на табели испред Реала, остало је само неколико кола до краја првенства, па су медији на тај начин покушали да нас дестабилизују. Нису успели, освојили смо лигу – испричао је мистер осећајни

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ivan.s
Boze sacuvaj i sakloni.Propast sveta je realnost.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.