Почетна / Фудбал / Велика петорка

Капело: Заниоло је као Савићевић

- Игра на истој позицији као некада Савићевић. Пред голом, са десне стране, што је било место Заниола у првом делу против Јерменије. Има велики таленат као Дејан, сличну снагу и исте техничке квалитете - рекао је Капело
ФОТО: EPA/CARMELO IMBESI

Италијански стручњак Фабио Капело упоредио је фудбалера Роме Никола Заниола са црногорским асом Дејаном Савићевић.

Капело је сарађивао са Савићевићем од 1992. до 1996. године, са којим је заједно освојио трофеј Лиге шампиона победом у финалу над Барселоном (4:0), уз спектакуларан гол некадашњег југословенског репрезентативца.

- Игра на истој позицији као некада Савићевић. Пред голом, са десне стране, што је било место Заниола у првом делу против Јерменије. Има велики таленат као Дејан, сличну снагу и исте техничке квалитете - рекао је Капело за Коријере дело Спорт.

Заниоло игра у сјајној форми, дао је шест голова на последњих седам утакмица за Римљане и селекцију Италије, баш након критика Капела упућених због слабих издања на старту сезоне.

- Мој савет је као што деда чини унуку. Захваљујем му се на реаговању после мојих речи. Демонстрирао је би могао да буде врхунски играч кад сазри. Уколико се то не догоди биће велика штета, имајући у виду да је велики таленат - закључио је некадашњи тренер Милана, Реал Мадрида и Јувентуса.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

tesko..
Mislim da ce tesko dostici kvalitet Savicevica,narocito sto je crnogoracac bio neverovatan potez igrac..i da sa njegovim potez,dva resavane utakmice protiv veoma jakih klubova.Vise me interesuje to sto je momak 99 godiste,da je uspeo da se nametne u punoj jacoj ligi od srpske,da postane reprezentativac u boljoj selekciji od srpske..i tih primera ima sirom evrope i sveta.Hocu reci kad ce u Srbiji u raznim nasim selekcijama igrati samo najbolji,najsrcaniji..bez obzira na to koje su godiste i dali imaju i koliko iskustva.Pre svega kao navijac Zvezde drago mi je sto ce glodari uspeti Pavlovica da prodaju za veliki novac i ujedno se nadam da ce to biti otreznjenje za Terzu i Mrkelu da malo povuku rucnu,jer su napravili gomilu gresaka na stetu nasih talentovanih decaka..i uglavnom sav zaradjeni novac od njih bacili niz reku.Zna se ko je skuplji napadac ili odbrambeni igrac a oni su zurili da sto pre uzmu novac i daju raznim polutanima..Tako da Jovelja ode za 4 milke a Strahinja za 12.
Dragan Lo
Partizan, u principu daje daleko više prostora svojim mladim igračima...međutim, to kako ih prodaje i na koji način, e to je katastrofa. Oba kluba u medijima razapinju i ucenjuju dečake od 17-18 godina, klasični kriminalci se domogli klubova i pozicija sa kojih uništavaju maloletnike. Ne može se sada pretpostaviti kakvu bi karijeru imao, recimo Živković, u nekom normalnom klubu, klubu gde bi bio koncentrisan samo na svoj razvoj. Prodali su ga kao dete u belo roblje, nije hteo tako, pa je i sam napravio nove greške. Umesto da bude jedan od vodećih Evropskih igrača - nema ga nigde.
moma52
Ipak je dementni Kapelo zaboravio kako je igrao "genije",a da nije bilo Berluskonija,koji je insistirao kod Kapela ,da Savićević mora da igra,pitanje je gde bi sve završilo. Ovo pišem,zbog loše procene Kapela,tada,a mislim ,da zaniolo nikada neće biti rang Savićevića.
ma sigurno
Sta lupas ti? Ti znas? Imas proverene informacije iz mnogih privatnih prepiski i razgovora sa Kapelom i Berluskonijem? Eno ti na Jutjubu, Kapelo ga uvrstio medju najboljih 11 igraca koje je trenirao. Svi sve znaju i razumeju se...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.