Почетна / Фудбал / Велика петорка

Лацио: Баста, ћао и хвала! Парма га зове, цена 200.000 евра

Бивши српски репрезентативац напустио Лацио у коме је провео пет сезона
ФОТО: ЕПА/Ерик Симандер

Каријеру Душана Басте (34) у дресу Лација обележили су успони и падови, а пошто му је последњег јунског дана истекао уговор, дефинитивно је напустио Олимпико, уз поздрав од стране званичника и навијача на друштвеним мрежама: Баста, ћао и хвала!

Могао се наслутити овакав епилог, пошто о продужетку сарадње није било ни помисли. Управо супротно.

Баста је крајем октобра прошле године избрисан са листе лиценцираних играча небеско-плавих. Иницијална каписла за то био је црвени картон који је добио против Ајнтрахта у групној фази Лиге Европе, а осим у том такмичењу, где је одиграо два меча пре суспензије, у другим није ни наступао.

Тако се преко ноћи нашао у немилости тренера Симонеа Инзагија, а старе заслуге нису имале никаквог утицаја на такву одлуку.

У зимском прелазном року био је на прагу Удинезеа, али је у последњи час одлучио да остане у римском клубу.  

Стигао је 2014. из Удинезеа, три сезоне био незаменљив по десној страни Лацијала, да би наговештај шта ће се догодити могао да се наслути 2017/18, пошто смо га видели само једанаест пута у мечевима Серије А. Тако је стигао до нула првенствених наступа прошле сезоне, и тако...

Круна његових игара у Лацију догодила се на почетку, био је погодак против Роме у победи 3:2 у чувеном Дербију дела капитале одиграног 17. марта 2014. Тад није могао ни да наслути да ће за пар година бити заборављен.

Последње вести кажу да је интерес за Бастиним услугама показала Парма, али засад нема ништа конкретно, мада не би требало да буде проблема у преговорима, пошто је његова тренутна цена само 200.000 евра.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Basta u Zvezdu na godinu dana!
Pedja
Basta je odlican igrac i ako je njegova cena ovolika, mislim da bi trebao da se vrati u Zvezdu. Ima neprocenjivo iskustvo, a to je i potrebno za jace utakmice u Evropi.
...
Sta ceka zvezda??? Dobro bi dosao na desnom beku
Milos
Jeftino je to za zvezdu, da traze bar 1.5 miliona zvezda bi ga odmah dovela. Ovako sto da se sramote kada para imaju za bacanje....mislim ima drzava koja im je dala kako cujemo danas 51 milion u prosloj godini je potrosen da bi se skoro napunio stadion 3 puta u LS i to je jedno 2 mil evra zarade ako i toliko. Sto znaci minus od 49 miliona je u Tvorzinoj matematici zarada od preko 150 miliona! Tako je radio i sa bankama, plati 1 a to mu donese 10 miliona 'oprosta' duga. Oprost jeste dat zvezde ali banke nisu lude da poklone te pare tek tako i bez razloga, vec je drzava to nadoknadila. Bice suda i presuda, bice rupa zatrpana cim ode ova jadna vlast.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.