Почетна / Фудбал / Велика петорка

Лампард мења Сарија у Челзију

Менаџер Плаваца Маурицио Сари одлази у Јувентус, наследник познат
ФОТО: ЕПА/Вил Оливер

Маурицио Сари је желео да остане три сезоне у Челзију, али ће лондонски клуб напустити после само 12 месеци рада. Италијански стручњак је прихватио позив из домовине и са клупе Челзија прећи ће на Јувентусову.

Оно о чему се нагађа још од дана кад је Масимилијано Алегри објавио да ће на крају сезоне отићи из Јувентуса сада је скоро озваничено. Преостало је да се клубови договоре о обештећењу.

Колико је сигурно да се Сари сели у Торино, толико је извесно ко ће доћи у Лондон. Британски медији једногласно најављују повратак Франка Лампарда у Челзи који је после 13 сезона напустио 2014. по истеку уговора.

Лампард је копачке о клин окачио на крају 2016. године, али није дуго издржао без фудбала. Прошлог лета је именован за менаџера друголигаша Дербија и резултатима је брзо привукао пажњу. Овнове је довео до финала доигравања за пласман у Премијер лигу, а у ФА купу до четвртог кола елиминисавши на том путу и Манчестер јунајтед.

Долазак Лампарда би, ипак, представљао велики заокрет у политици клуба. 

Челзи је претходних сезона за менаџере бирао искусне стручњаке, а откако је Роман Абрамович купио 2003. клуб најчешће су на Стамфорд бриџу радили Италијани (Ранијери, Анћелоти, Ди Матео, Конте, Сари). Зато је у данима кад је калкулисано око одласка Сарија било сигнала да би клупу могао да задужи његов помоћник Ђанфранко Зола, некадашњи првотимац Челзија (1996-2003)  и љубимац навијача.

Челзи и Сари ће раскинути уговор без много затезања око детања. Иако Италијан има уговор на још две сезоне, клуб ће му исплатити само једну годишњу плату од шест милиона евра.

Славен Билић се вратио у Енглеску после кратке епизоде које је имао у Садујској Арабији, када је водио Итихад, са који је наступао у Александар Пријовић. Хрватски стручњак је потписао двогодишњи уговор са ВБА, а један од циљева је да избори повратак у Премијер лигу.

Билић већ има искуства у Енглеског пошто је пре две године са великим успехом предводио Вест Хем. 

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Može!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.