Почетна / Фудбал / Велика петорка

АФЕРА ШПИЈУНИРАЊЕ - Тренер Лидса: Сакупио сам информације које ионако могу да добијем на други начин

Бијелса је сазвао конференцију за медије, након што су Фудбалски савез (ФА) и Енглеска фудбалска лига (ЕФЛ) почели истрагу о „шпијунирању”
ФОТО: leedsunited.com

Тренер фудбалера Лидса Марсело Бијелса рекао је данас да уочи сваке утакмице пошаље члана свог стручног штаба да одгледа тренинг противничке екипе.

Бијелса је сазвао конференцију за медије, након што су Фудбалски савез (ФА) и Енглеска фудбалска лига (ЕФЛ) почели истрагу о „шпијунирању”.

Уочи победе против Дербија прошлог петка, Бијелса је признао да је послао некога да одгледа тренинг Дербија.

- Гледао сам све ривале против којих играмо и гледао сам све њихове тренинге. Све информације сакупљам, а да не гледам противничке тренинге, па зашто сам онда послао некога да гледа те тренинге? Само зато што сам мислио да тиме не кршим норме. Сакупио сам информације које ионако могу да добијем на други начин - рекао је Бијелса, пренео је Би-Би-Си (ББЦ). -Осећамо се кривим ако не радимо довољно. Гледање како противници тренирају нам дозвољава да осећамо мањи стрес, а у мом случају, ја сам довољно глуп да дозволим овакву врсту понашања - додао је бивши селектор Аргентине.

Он је рекао да није урадио „ништа нелегално”, али да ће морати да прихвати казну, ако их њему или клубу изрекну ЕФЛ или ФА.

Бијелса је у презентацији, користећи пауерпоинт, приказао окупљеним новинарима колико анализа он и његова екипа обаве за сваког противника, пре сваке утакмице и додао да свака анализа траје по четири сата.

Користећи за пример утакмицу са Дербијем, 63-годишњи тренер показао је колико је у процентима та екипа играла одређеном формацијом, који играчи су коришћени у различитим позицијама и друге ствари.

Тренер Дербија Френк Лампард рекао је да је шпијунирање његове екипе „лоше” и „неетично” и да је то пореметило припреме његових играча за утакмицу. Лидс је победио Дерби са 2:0 и први је на табели друге енглеске лиге, Чемпионшипа. Дерби је шести на табели са 11 бодова заостатка.

Дан после утакмице, управа Лидса се путем саопштења извинила Дербију и подсетила свог тренера на „интегритет и поштење” клуба.

Управа ЕФЛ је у писму управи Лидса тражила коментар поводом ситуације и навела да је тај поступак тренера у супротности са статуом 72 клуба, потписаним прошлог лета.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.