Почетна / Фудбал / Велика петорка

Јокановић: У овој земљи обично не можете да покажете непоштовање према судији (ВИДЕО)

Одлука судије преокренула утакмицу Ливерпул – Фулам (2:0), Митровићу поништен гол
ФОТО: fulhаmfc.cоm

Ливерпул је наставио најбоље „отварање“ сезоне у историји клуба, Фулам је претрпео седми узастопни пораз, шести у првенству. Меч на Енфилду је завршен према очекивањима, победом домаћих (2:0) али још једном ће покренути опширну расправу о тумачењу офсајд-позиције и неопходности ВАР-система.

Утакмицу је обележио 41. минуту. Везиста Фулама Керни је послао центаршут у шеснаестерац Ливерпула, Александар Митровић је утрчао у небрањен простор и главом савладао голмана домаћих Алисона. Радост гостију прекинула је подигнута заставица у руци „махача“. Судија Пол Тиерни уважио је процену колеге.

Док су се играчи Фулама чудили, Ливерпул је извео тропотезан контрнапад. Акција АлисонАрнолд АлександерСалах трајала је 13 секунди. Уместо Фулама повео је Ливерпул.

Неизвесност око ситуације у казненом простору одмах су искористили заговорници ВАР-а. За противнике, одсуство технологије је омогућило да, ако је судија добро проценио позицију Митровића, Ливерпул постигне брзопотезан гол.

За Славишу Јокановића нема дилеме. Менаџер Фулама сматра да је Митровићев гол требало признати.

- Бек Ливерпула Робертсон није добро реаговао, Митровић је то искористио и исправно постигао гол – рекао је Јокановић у коментару после утакмице.

Менаџер Фулама се није устручавао да каже да су судије погрешиле.

- У овој земљи обично не можете да покажете непоштовање према судији. Проблем је што је судија показао непоштовање према мом тиму, мени и навијачима Фулама.

Јокановић је свестан да ће бити и другачијих тумачења спорне ситуације.

- Можемо сатима да причамо о томе да ли је био офсајд. То неће ништа променити. Штета мом тиму је учињена.

Утакмица би другачије изгледала да је Фулам повео. Јокановић не тврди да би и победио.

- Не желим да кажем да Ливерпул није заслужио победу. Стварали смо шансе, али смо и ми нешто радили. Онај контранапад за гол није требало да се догоди. Била је то апсурдна ситуација.

Фулам је поразом остао на зачељу. Јокановићу је отказ све извеснији, али српски стручњак пажњу усмерава на екипу.

- Не могу да будем потпуно задовољан, али мислим да смо направили пола корака напред. Тим је показао позитивне особине, били смо солидни против веома компликованог противника – закључио је Јокановић, менаџер Фулама. 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.