Почетна / Фудбал / Велика петорка

Хитер: Јовић најбољи кога сам тренирао!

Тренер Ајнтрахта Ади Хитер има само лепе речи о српском нападачу
ФОТО: Ајнтрахт

Лука Јовић је баш направио пометњу у Немачкој постигавши пет голова за Ајнтрахт у мечу против Фортуне. О младом српском нападачу (20) прича се и пети дан после победе од 7:1, а сад је то учинио тренер клуба из Франкфурта Ади Хитер.

- Лука Јовић је голгетер, најбољи играч којем сам икад тренирао – каже за Спорт билд 48-годишњи Аустријанац, који је минулих година радио у Салбургу и Јанг бојс, пре него што је дошао у Ајнтрахт. – Ретко сам виђао тако младе, а толико у шеснаестерцу опасне нападаче.

Јовића који је за победника немачког Купа ове сезоне постигао већ девет голова у 10 мечева данас чека нови испит у Лиги Европе против кипарског Аполона, у такмичењу у којем тресао мрежу у претходна два дуела (са Марсељом и Лацијом).

Хитер је летос на клупи освајача Купа наследио Нику Ковача али стартовао је баш лоше на новом послу. После катастрофе у Суперкупу од Бајерна (0:5), па елиминација из Купа од четвртолигаша Улма (1:2) почеле су приче како ће Хитер бити први смењени тренер у новој сезони.

- Да гледао сам ту листу коју су дале кладионице и помислио ср... моје име је високо. Али тешио се да никад и не погоде – каже Хитер.

По аустријском стручњаку кључан меч у васкрсу екипе из Франкфурта био је онај од 30. септембра против Хановера (4:1).

- Екипа је била баш под притиском, да није победила била би седамнаеста на табели Бундеслиге. Али момци су били сјајни у том мечу и одушевили ме.

Од тад је Ајнтрахт наређао четири победе у два такмичења и игра све боље и ефикасније (постигнуто 17 голова за 360 минута).

Очито екипа се навикла на новог тренера, којег бије глас да се држи резервисано, супротно од на пример Ковача.

- Ако се превише прилижиш играчима, не ваља, ако си на дистанци и то је опасно. Мораш на да направиш баланс и да екипи, којој је то важно, покажеш да си посвећен и да мислиш.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.