Почетна / Фудбал / Велика петорка

Морињо жели да остане у Јунајтеду до краја уговора, не враћа се у Реал

Британски и шпански медији су претходних дана спекулисали да ће се Морињо вратити у Реал Мадрид, пошто су у клубу незадовољни резултатима тренера Ђулена Лопетегија
ФОТО: Бета/АП

Тренер фудбалера Манчестер јунајтеда Жозе Морињо рекао је данас да је срећан у том клубу и да жели да остане на Олд Трафорду до истека уговора.

Британски и шпански медији су претходних дана спекулисали да ће се Морињо вратити у Реал Мадрид, пошто су у клубу незадовољни резултатима тренера Ђулена Лопетегија.

Морињо, чији уговор са Јунајтедом истиче 2020. године, не жели да размишља о другом клубу.

- Срећан сам овде. У овом тренутку само размишљам о Манчестер јунајтеду - рекао је Морињо, пренели су британски медији.

Почетком месеца спекулисало се да ће Морињо добити отказ без обзира на резултат против Њукасла. Његова екипа губила је тада са 0:2, али је победила са 3:2, голом Алексиса Санчеса у последњем минуту.

На конференцији за новинаре уочи утакмице са Јувентусом у Лиги шампиона, новинаре је занимало да ли би Морињо могао да се врати у Реал, са којим је освојио титулу и Куп краља од 2010. до 2013. године.

- Желим да останем до последњег дана мог уговора, а желео бих да останем и када ми истекне уговор - рекао је 55-годишњи португалски тренер.

Против Јунајтеда играће бивши играч Кристијано Роналдо, док ће у енглеском тиму бити бивши играч торинског клуба Пол Погба.

Морињо је за сународника Роналда рекао да је „један од најбољих фудбалера свих времена и да нико не може да каже другачије”.

Роналдо је са Јунајтедом освојио Лигу шампиона, три титуле у Премијер лиги и ФА куп, док је Погба са Јувентусом освојио четири титуле у Серији А и два Купа италије.

Тренер Јунајтеда је избегао питање о Погби, када је упитан да ли је Француз напредовао и сазрео онако како је Морињо желео.

- Не свиђа ми се ова конференција за новинаре. Не желим да причам о Погби нити осталим појединцима, или шпанским новинарима који су заинтересовани само за Реал и Роналда. Играмо против једног од највећих светских клубова, једног од кандидата за освајање такмичења и то је оно што ме мотивише - рекао је Морињо. - Они имају много тога да покажу, годину дана више су са истим тренером. Освојили су седам везаних титула и имају посебног играча који прави разлику. Они су и више од претендента на Лигу шампиона.

Фудбалери Манчестер јунајтеда и Јувентуса играју у уторак од 21 час на Олд Трафорду, утакмицу трећег кола Лиге шампиона.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.