Почетна / Фудбал / Велика петорка

Митровић дао гол са земље, Кејн срушио "августовско проклетво", Варди искључен...

Најзанимљивија и најгледанија фудбалска лига на свету и овај викенд понудила мноштво узбуђења
ФОТО: Бета/АП

Пред 58.297 гледалаца на Вемблију, Тотенхем је у лондонском дербију дочекао Фулам менаџера Славише Јокановић. Певци су повели преко Лукаса у 43. минуту, а онда је Александар МИтровић у 52. изједначио главом са три метра, и то док је лежао на земљи.

Чинило се да најстарији лондонски клуб може до ремија, али су онда ствар у своје руке преузели репрезентативски Енглеске, Трипије и Кејн, прво је је десни бек погодио из слободног ударца у 74. минуту да би Кејн три минута касније срушио "августовско проклетсто" и коначно погодио у овом месецу.

Њукасл је на гостовању Кардифу имао играча мање од 66. минута, кад је искључен Хајден, али је на крају освојио бод.

Могао је до победе, и свакако ће жалити и за сва три бода, с обзиром да је у шестом минуту надокнаде имао најбољу могућу прилику, али је Кенеди промашио једанаестерац.

Борнмут је за шест минута "окренуо" Вест Хем у Лондону, за кога је Србин Арнаутовић дао водећи гол са беле тачке у првом полувремену. Вилсон и Кук погодили су за победу и максималан учинак после два кола.

Лестер је код куће дочекао новајлију у елити Вулверхемптон, који је, да мука буде већа, сам затрсао своју мрежу у 29. минуту, а онда је Медисон у 45. минуту дуплирао предност.

Џејми Варди је учинио медвеђу услугу саиграчима, искључен је у 66. минуту, али ни то није помогло гостима да бар ублаже пораз.

Ричарлисон је, као и у прошлом колу, погодио за Евертон, гол за Карамеле дао је и Тео Волкот, па је тим из Ливерпула славио против Саутемптона, коме, чини се, и ове сезоне не гине битка за опстанак.

У још једном лондонском окршају, после голеаде у првом полуивремену (2:2) Челзи је на крају победио Арсенал голом бека Алонса у 81. минуту, са петерца, после убацивања у простор.

Семафор 2. кола Премијер лиге:

Субота:

Кардиф - Њукасл 0:0

Евертон - Саутемптон 2:1 (Волкот 15, Ричарлисон 31 - Ингс 54)

Лестер - Вулверхемптон 2:0 (Доерти 29. аутогол, Медисон 45)

Тотенхем - Фулам 3:1 (Лукас 43, Трипије 74, Кејн 77 - Митровић 52)

Вест Хем - Борнмут 1:2 (Арнаутовић 32. једанаестерац - Вилсон 60, Кук 66)

Челзи - Арсенал 3:2 (Педро 9, Мората 20, Алонсо 81 - Мхитарјан 37, Ивоби 41)

Недеља:

14.30: Барнли - Вотфорд

14.30: Манчестер Сити - Хадерсфилд

17.00: Брајтон - Манчестер Јунајтед

Понедељак:

21.00: Кристал Палас - Ливерпул

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.