Почетна / Фудбал / Велика петорка

Буфон се у сузама опростио од Јувентуса

Буфон је данас у Торину одиграо последњу утакмицу за црно-беле, које напушта после 17 година
ФОТО: Бета/АП

Легендарни голман Јувентуса Ђанлуиђи Буфон опростио се од тог клуба у данашњој утакмици против Вероне, последњој у овој сезони у Серији А, а током које су црно-бели прославили освајање седме узастопне шампионске титуле. ;

Буфон је данас у Торину одиграо последњу утакмицу за црно-беле, које напушта после 17 година. Он је прошлог четвртка саопштио одлуку, али није навеода ли ће и где наставити каријеру.

Буфон је већ током загревања почео да се опрашта од навијача и саиграча, а бивши капитен италијанске репрезентације је неколико минута провео поред трибина иза гола и уплакан се грлио с бројним навијачима.

Навијачи су на трибини развили велику заставу са ликом 40-годишњег голмана, а током утакмице су певали песме и узвикивали пароле подршке и захвалности.

Буфон је замењен у 63. минуту утакмице и терен је напустио уз овације. Њега су загрлили сви саиграчи и чланови стручног штаба док је он покушавао да задржи сузе, а затим су се с њим поздравили и играчи Вероне.

Буфон је 2001. године из Парме прешао у Јувентус, за који је одиграо 656 утакмица. Ове сезоне је освојио девету шампионску титулу у Серији А, а седму узастопну.

Две титуле су одузете клубу због „калчополија”, а уз то Јувентус је избачен у Серију Б, а Буфон је и тада остао у клубу и помогао му да се врати у прву лигу.

Међу бројним рекордима за клуб и репрезентацију, Буфон држи и онај од 974 узастопних минута без примљеног гола, у сезони 2015-2016. Он, међутим, није успео да освоји Лигу шампиона са Јувентусом.

Од 1997. до 2018. године одиграо је 176 утакмица са репрезентацију, из које се повукао пошто екипа није успела да се пласира на Светско првенство у Русији. Са „азурима” освојио је Светско првенство 2006. године у Немачкој. 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.