Почетна / Фудбал / Велика петорка

Жиру срушио Ливерпул, петарда Арсенала, Емирати се опростили од Венгера

Хадерсфилд против Ситија освојио веома важан бод у борби за опстанак
ФОТО: БЕТА/АП

Фудбалери Манчестер Ситија и Хадерсфилда играли су нерешено без голова у првој недељној утакмици 37. кола енглеске Премијер лиге

Нови шампион Енглеске био је знатно бољи ривал, али и поред тога није успео да упише нову победу, док је Хадерсфилд с друге стране дошао до веома битног бода да избори опстанак у Премијер лиги.

Манчестер Сити је имао посед лопте од чак 79 одсто, али екипа Пепа Гвардиоле за цео меч створила је свега две добре шансе, по једну у оба полувремена.

Хадерсфилд је углавном био концентрисан на одбрану свог гола, што му је на крају и пошло за руком, па тако сада има 36 бодова на 16. месту Премијер лиге, док Ситију на лидерском месту са 94 недостаје шест бодова како би стигао до троцифреног учинка у сезони.

 

Фудбалери Челзија победили су на свом терену Ливерпул са 1:0 у дерби утакмици 37. кола енглеске Премијер лиге, док је Арсенал са 5:0 био бољи од Барнлија.

Утакмица на стадиону Стамфорд бриџ између „плаваца” и „црвених” није била претерано узбудљива, а виђен и је само један гол и то мрежи голмана гостију Лориса Каријуса.

Стрелац јединог поготка био је Оливије Жиру који је у 32. минуту искористио проигравање Виктора Мозеса с десне стране и савладао голмана Ливерпула.

У наставку сусрета екипе су битку углавном водиле на средини терена, а Челзи је имао још пар солидних прилика да дође до гола, међутим, недостајало им је среће у завршници.

Челзи је овом победом задржао шансе да се следеће године нађе у Лиги шампиона, пошто сада после 36 одиграних утакмица заузима пето место са 69 бодова, два мање од Тотенхема, а три мање од Ливерпула ком је остала само још једна утакмица до краја шампионата.

Емотивно је било на стадиону Арсенала. Арсен Венгер је последњи пут водио Тобџије на Емиратима. У госте је дошао Барнли. На крају је било убедљивих 5:0 за Арсенал. 

Арсенал је  лако надиграо Барнли и дошао до убедљиве победе за коју је најзаслужнији био Пјер-Емерик Обамејанг са два гола и асистенцијом.

Управо је репрезентативац Габона и довео „тобџије” до предности у 14. минуту, да би Александар Лаказет у судијској надокнади првог дела игре дуплирао вођство свог тима.

Сеад Колашинац је у 54. минуту повисио на 3:0, да би 10 минута касније Алекс Ивоби довео Арсенал до 4:0, а потом је Обамејанг у 75. поставио коначан резултат.

Арсенал је шести на табели Премијер лиге са 60 бодова, шест више од седмопласираног Барнлија.

Семафор 36. кола Премијер лиге:

Манчестер Сити – Хадерсфилд 0:0

Челзи – Ливерпул 1:0 (Жиру 32)

Арсенал – Барнли 5:0 (Обамејанг 14, 75, Лаказет 45+3, Колашинац 54, Ивоби 64)

Субота:

Стоук – Кристал Палас 1:2 (Шаћири 43 – Мекартур 68, Ван Анхолт 86)

Борнмут – Свонси 1:0 (Фрејзер 37)

Лестер – Вест Хем 0:2 (Марио 34, Нобл 64)

Вотфорд – Њукасл 2:1 (Переира 2, Греј 28 – Перез 55)

ВБА – Тотенхем 1:0 (Ливермор 90+3)

Евертон – Саутемптон 1:1 (Дејвис 90+6 – Редмонд 56)

Петак:

Брајтон – Манчестер Јунајтед 1:0 (Грос 67)

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.