Почетна / Фудбал / Велика петорка

Наполи губи битку за титулу, Јуве сигуран, нула у дербију Рима

Фудбалери Јувентуса победили су у Торину Сампдорију са 3:0 у 33. колу италијанске Серије А
ФОТО: Бета/АП

Чини се да Наполи ни ове године неће до титуле. На последња три гостовања је ремизирао са Миланом (0:0), Сасуолом (1:1) и Интером (0:0), пре тога је изгубио код куће од Роме (2:4), што је бранилац титуле Јувентус искористио да претекне им са југа Чизме, а сада већ и стекне солидну предност шест кола пре краја Серије А.

Наполитанц су нападали, били бољи ривал, али је мрежа Милановог голмана Донаруме до краја остала нетакнута.

 

Ремизирали су без голова и Фјорентина - СПАЛ, Сасуоло је преокренуо головима Политана против Вештица, али је фењераш Беневенто са два гола Диабатеа ипак дошао до бода.

Болоња је славила 2:0 против Вероне, која је у опасној зони, и три бода је деле од спаса.

Кикс Наполија искористио је Јувентус да оде на плус шест. Стара дама је на свом терену са 3:0 победила Сампдорију.

„Стара дама” није имала много проблема против Сампдорије, иако је до водећег гола чекала све до 45. минута када је Марио Манџукић искористио проигравање Дагласа Косте.

Јувентус је предност дуплирао у 60. минуту поготком Бенедикта Ховедеса, да би коначан резултат поставио Сами Кедира голом у 75. минуту.

 

Фудбалери Лација и Роме играли су нерешено без голова у дербију 32. кола италијанске Серије А.

Римски дерби није донео много узбуђења, а на крају једино вредно помена је црвени картон Стефана Радуа у 80. минуту.

Рома је била нешто ближа победи, пошто је прво у 28. минуту преко Бруна Переса погодила стативу, да би потом у самој завршници сусрета Един Џеко двапут припретио голману Лација.

Прво је после једног центаршута главом погодио пречку, да би само неколико секунди касније у наставку акције ударцем из велике удаљености био за мало непрецизан.

Српски репрезентативци Сергеј Милинковић-Савић и Александар Коларов одиграли су целе утакмице за Лацио, односно Рому, док је Душан Баста меч преседео на клупи.

Оба тима остала су на деоби трећег места Серије са по 61 бодом.

Семафор 32. кола Серије А:

Субота:

Каљари – Удинезе 2:1 (Паволети 21, Ћепители 84 - Ласања 10)

Кјево – Торино 0:0

Ђенова – Кротоне 1:0 (Беса28)

Аталанта – Интер 0:0

Недеља:

Фјорентина – СПАЛ 0:0

Болоња – Верона 2:0 (Верди 31, Нађи 90+4)

Милан – Наполи 0:0

Сасуоло – Беневенто 2:2 (Политано 41, 64 - Диабате 22, 73)

Јувентус – Сампдорија 3:0 (Манџукић 45, Ховедес 60, КИедира 75)

Лацио – Рома 0:0

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.