Почетна / Фудбал / Велика петорка

Интер иде ка ЛШ, Каљари и Фиорентина са креча у надокнади до победа

Жестока битка ће се у Серији А водити за титулу шампиона између Јувентуса и Наполија, али и за преостала два места у Лиги шампиона наредне сезоне
ФОТО: Бета/АП

Интер је лако славио у дербију 29. кола Серије А, на гостовању Сампдорији. У Ђенови је све било готово после првог полувремена, Интер је имао четири гола предности.

Домаће је начео Перишић у 26. минуту, а потом је уследио шоу Маура Икардија. Он је најпре погодио у 30. минуту са беле тачке, само минут касније из игре, а хет-трик је комплетирао пред крај полувремена.

Већ после првог дела игре питање победника било је решено, а Икарди је својим четвртим голом у 51. минуту поставио коначних 5:0.

Фудбалери Милана победили су на свом терену Кјево са 3:2, у утакмици 29. кола италијанског првенства и остварили пети узастопни тријумф.

Милан је повео у 10. минуту голом Хакана Чалханоглуа, а Кјево је преокренуо захваљујући головима Маријуша Стемпињоског у 33. и Роберта Инглезеа у 34. минуту. Домаћи су изједначили голом Патрика Кутронеа у 54, а победу је донео Андре Силва у 82. минуту.

"Росо-нери" су могли убедљивије да победе, али је голман гостију Стефано Сорентино одбранио пенал Френку Кесију у трећем минуту надокнаде времена.

Рома је на гостујућем терену победила Кротоне са 2:0 и остварила трећу узастопну победу. Голове су постигли Стефан Ел Шарави у 39. и Рађа Наинголан у 75. минуту.

Фиорентина је као гост победила Торино са 2:1. "Љубичасти" су повели у 59. минуту голом Жордана Веретуа, који је претходно, у 14. минуту промашио пенал. Изједначење домаћем тиму донео је Андреа Белоти у 86. минуту, а Фиорентина је победила голом Сирила Тероа у трећем минуту надоканде времена из пенала.

Каљари је као гост победио Беневенто са 2:1, а голове је постигао у надокнади времена. Беневенто је повео у 46. минуту голом Енрика Брињоле, Каљари је изједначио голом Леонарда Паволетија у другом минуту надокнаде времена, а победио је у шестом минуту судијске надокнаде поготком Николе Бареље из пенала.

Аталанта је као гост победила Верону са 5:0.

Фудбалери Наполија победили су на свом терену Ђенову са 1:0, у утакмици 29. кола италијанског првенства и вратили се на два бода заостатка за водећим Јувентусом. Победу Наполију донео је Раул Албиол у 72. минуту.

Наполи је прекинуо низ од две утакмице без победе и други је на табели са 73 бода, два мање од првопласираног Јувентуса, који је синоћ одиграо 0:0 са Спалом.

Лацио и Болоња одиграли су у Риму нерешено 1:1. Болоња је повела у трећем минуту голом Симонеа Вердија, а изједначио је Лукас Леива у 16. минуту. Лацио је без победе у последње три утакмице.

Семафор 29. кола Серије А:
Недеља:
Сампдорија – Интер 0:5 (Перишић 26, Икарди 30. једанаестерац, 31, 44, 52)
Торино – Фиорентина 1:2 (Белоти 86 - Верету 59, Теро 90+4. једанаестерац)
Милан – Кјево 3:2 (Чалханоглу 10, Кутроне 52, Силва 82 - Степински 33, Инглезе 34)
Кротоне – Рома 0:2 (Ел Шарави 39, Наинголан 75)
Беневенто – Каљари 1:2 (Брињола 46 - Паволети 90+1, Бареља 90+7. једанаестерац)
Верона – Аталанта 0:5 (Кристанте 2, Иличић 45+4. једанаестерац, 48, 69, Гомез 71)
Лацио – Болоња 1:1 (Леива 16 - Верди 3)
Наполи – Ђенова 1:0 (Албиол 72)
Субота:
Удинезе – Сасуоло 1:2 (Фофана 44 - Аднан 53. аутогол, Сенси 75)
СПАЛ – Јувентус 0:0

 
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.