Почетна / Фудбал / Велика петорка

ХАЛО, ЕНГЛЕСКА – Тадић: Плашимо се победе

Српски репрезентативац вратио се у форму из 2016, али Саутемптон никако да крене узлазном путањом
ФОТО: Твитер/Саутемптон

Мало је у тиму Саутемптона један Душан Тадић. Српски репрезентативац игра у препознатљивој форми из 2016. када је и проглашен за играча године, међутим, његов тим никако да крене узлазном путањом.

Имали су Свеци вођство од 2:0 против Вотфорда на гостујућем терену, али нису успели да поменуту предност претворе у победу, поклекли су у 90. минуту. Српски репрезентативац био је најбољи играч Саутемптона на том мечу, уписао је и асистенцију, ипак, ни то није било довољно за прву победу после десет утакмица поста.

Не знам шта нам се дешава, имамо много падова током утакмице. Добро кренемо, постигнемо голове и онда одједном нестанемо са терена. Као да се уплашимо победе, мислим да нам недостаје искуство. Само је то објашњење. Радимо добро, све је у најбољем реду, а онда нам се дешавају несхватљиве грешке – каже Душан Тадић, један од најбољих играча Светаца.

БЕЗ ИЗВИЊЕЊА ЈАНГА

Дефанзивац Манчестер Јунајтеда Ешли Јанг у последњем колу 2017. године ударио је лактом у стомак српског репрезентативца без лопте због чега је суспендован три утакмице, међутим, ни данас никоме није јасно зашто је то урадио.

– Јанг ми се није извинио за тај ударац. Искрено, није ми био баш јасан његов потез, јер се ради о искусном играчу.  

Саутемптон се тренутно налази на 17. месту са само 21 бодом на конту и екипи српског репрезентативца предстоји жестока борба за опстанак у Премијер лиги. Нису играчи овог клуба навикнути на овакву ситуацију што им ствара додатни притисак.

Свесни смо сви шта нас очекује и да смо под одређеним притиском због тренутног стања на табели, међутим, то је нормално. Све екипе у Премијер лиги су добре и тешко је победити било кога.

Следећу утакмицу Саутемптон игра против Тотенхема од којег је крајем децембра убедљиво поражен (2:5). У том дуелу српски репрезентативац је постигао гол, али то није било довољно за преокрет.

Надам се да можемо коначно после десет утакмица без победе да забележимо и први тријумф у 2018. Видећемо, биће јако тешко, али верујем да можемо на нашем стадиону до три бода.

Поново се Душан Тадић издваја асистенцијама у тиму Саутемптона, што може да радује и новог селектора Србије Младена Крстајића.

Добро се осећам и све иде како треба, а када је тако онда ће голова и асистенција надам се бити још више. Волео бих да ми ова година буде успешна у том смислу као 2016. Задовољан сам тренутном формом. Најбитније је да се осећам физички добро и да тако остане до краја сезоне, односно за СП.

До Мондијала је остало још нешто мање од шест месеци, а Тадић је у минулим квалификацијама био један од најбољих играча Србије.

Важно је да забележимо победе већ у првим пријатељским утакмицама, због самопоуздања целе репрезентације. Има још времена до почетка припрема за СП, али једва чекам да се окупимо.

Пред крај године Орлови су добили новог селектора, истина још не званично, али је познато да би на клупу Србије требало да седне Младен Крстајић.

Неће нам бити потребна адаптација на новог селектора. Сви добро познајемо Крстајића, јер је био део претходног стручног штаба. Имали смо прилике да сарађујемо са њим, све је познато – закључио је Тадић. 

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
DUĆO samo se na SP nikog nemojte plašiti samo hrabro,maštovito i gledajte stare dokumentarce i igrane filmove od MONTEVIDEA 30. DO RIMA 68,kad smo bili velesila osvjali ZLATA,SREBRA I BRONZE na OI,EP ISP..budite njihovi pravi naslednici u svakom pogledu SREĆNO I PAMETNO

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.