Почетна / Фудбал / Велика петорка

Борнумт победио Арсенал први пут у историји, Ливерпул срушио Сити у сјајном дербију

Фудбалери Борнмута победили су на свом терену Арсенал са 2:1, у утакмици 23. кола Премијер лиге и освојили важне бодове у борби за опстанак
ФОТО: Твитер

Арсенал је повео у 52. минуту голом Ектора Бељерина, у домаћи су изједначили у 70. минуту преко Калума Вилсона. Четири минута касније победу Борнмуту донео је Џордон Ибе.

Борнмут је тако први пут у историји победио Арсенал у Премијер лиги. Борнмут је у последње четири утакмице без пораза и после шесте победе у првенству попео се са 17. на 13. место на табели са 24. бода.

У тиму Арсенала није било Алексиса Санчеса, због спекулација о његовом преласку у један од манчестерских клубова Сити и Јунајтед.

Екипа Арсена Венгера је без победе у последње три првенствене утакмице и шеста је на табели са 39 бодова.

 

Фудбалери Ливерпула победили су данас на свом терену Манчестер Сити у дербију 23. кола енглеске Премијер лиге

Утакмица на стадиону Енфилд донела је много узбуђења и чак седам голова, а на крају и први пораз Манчестер Ситија у сезони у Премијер лиги.

Голеаду је отворио Алекс Окслејд-Чејмбрлен у деветом минуту када је након комбинације с Робертом Фирмином одлично шутирао с око 15 метара десно искоса и савладао Едерсона.

Сити је уочи полувремена, односно у 40. минуту успео да дође до изједначења, а стрелац је био је Лирој Сане на асистенцију Кајла Вокера.

Екипа Јиргена Клопа знатно офанзивније почела је друго полувреме, а стрелац другог гола био је Фирмино у 59, који је лепим лоб ударцем пребацио Едерсона, да би само два минута касније Садио Мане прецизно и јако шутирао са ивице шеснаестерца за 3:1.

Ливерпул је питање победника практично решио у 68. минуту поготком Мохамеда Салаха, који је искористио лоше испуцавање Едерсона и ударцем са преко 30 метара на празан гол довео свој тим до три гола предности.

Сити је преко Бернанда Силве у 83. и Илкаја Гундогана у 91. минуту успео само да ублажи пораз.

Манчестер сити и поред пораза и даље убедљиво држи прво место на табели Премијер лиге са 62 бода, 15 више од другопласираног Манчестер Јунајтеда, који има утакмицу мање. Ливерпул такође има 15 бодова заостатка и налази се на трећем месту.

Семафор 23. кола Премијер лиге:
Субота:
Челзи – Лестер 0:0
Кристал Палас – Барнли 1:0 (Сако 21)
Хадерсфилд – Вест Хем 1:4 (Лоли 40 – Нобл 25, Арнаутовић 46, Ланцини 56, 61)
Њукасл – Свонси 1:1 (Хоселу 68 – Џ. Ајев 60)
Вотфорд – Саутемптон 2:2 (Греј 58, Дукур 90 – Ворд-Праус 20, 44)
ВБА – Брајтон 2:0 (Еванс 4, Доусон 55)
Тотенхем – Евертон 4:0 (Сон 26, Кејн 47, 59, Ериксен 81)
Недеља:
Борнмут – Арсенал 2:1 (Калум 70, Ибе 74 - Бељерин 52)
Ливерпул – Манчестер Сити 4:3 (Окслејд-Чејмбрлен 9, Фирмињо 59, Мане 61, Салах 68 – Сане 40, Силва 84, Гундоган 90+1)
Понедељак:
21,00: Манчестер Јунајтед – Стоук

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ljubo
juce padnem samo na real w1 danas samo na arsenal w2.
Srbija ne u EU
Vengeru odlazi, odlazi ,odlazi ,odlazi ,odlazi i spasi Arsenal

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.