Почетна / Фудбал / Велика петорка

Нотингем Форест избацио Арсенал из ФА купа!

Енглески друголигашки клуб Нотингем Форест пласирао се у четврто коло ФА купа, пошто је као домаћин победио браниоца титуле, премијерлигаша Арсенал са 4:2
ФОТО: Бета/АП

Нотингем Форест је повео у 20. минуту голо, Ерика Лихаја, а изједначио је Пер Мертезакер у 23. минуту.

Ново вођсто домаћима донео је Лихај у 44. минуту, својим другим голом на мечу, а предност је удвостручио Бен Бреретон у 64. минуту из једанаестерца.

Дани Велбек смањио је у 79. минуту, а победу друголигашу обезбедио је Киеран Дауел у 85. минуту. Играчи Арсенала жалили су се код судије пошто се чинило да је Дауел два пута додирнуо лопту пре него што је извео пенал.

Судија Џон Мос је после консултација са помоћником признао гол. Тренер гостију Арсен Венгер направио је девет измена у саставу. Арсенал је последњи пут испао у трећем колу ФА купа 1996. године.

Тотенхем се пласирао у четврто коло ФА купа, пошто је на свом терену победили Вимблдон са 3:0. Двоструки стрелац био је Хари Кејн у 63. и 65. минуту, а коначан резултат поставио је Јан Вертонген у 71. минуту.

Енглески четвртолигашки клуб Њупорт каунти пласирао се у четвртом коло ФА купа, пошто је на свом терену победио друголигаша Лидс са 2:1.

Лидс је повео у деветом минуту голом Гаетана Берардија, а изједначио је Конор Шонеси, аутоголом у 76. минуту. Победу Њупорту донео је Шон Мекалски у 89. минуту.

Нерешено за нову утакмицу

За учешће у 137. сезони ФА купа пријавило се 737 клубова.

Према правилима такмичења, ако после 90 минута не буде победника, биће играна друга утакмица, на терену госта у првом мечу.

Тада може бити продужетака и једанаестераца. У полуфиналу и финалу биће играна по једна утакмица, на „Вемблију“.

Освајач Купа Фудбалске асоцијације има обезбеђено место у групној фази Лиге Европе 2017/18.

Лидс и Њупорт деле 53 места на табелама енглеске лиге, Чемпионшипа, односно Лиге два. Те две екипе играле су ове сезоне у Лига купу, кад је Лидс као домаћин на Еланд роуду победио са 5:1.

Семафор трећег кола ФА Купа Енглеске:
Њупорт – Лидс 2:1 (Шонеси 76. аутогол, Меклуски 89 – Берарди 9)
Шерусбери – Вест Хем 0:0
Тотенхем – Вимблдон 3:0 (Кејн 63, 65, Вертонген 71)
17,00: Нотингем форест – Арсенал
Петак:
Ливерпул – Евертон 2:1
Манчестер јунајтед – Дерби 2:0
Субота:
Флитвуд – Лестер 0:0
Мидлзбро – Сандерленд 2:0
Фулам – Саутемптон 0:1
Манчестер сити – Барнли 4:1
Борнмут – Виган 2:2
Астон Вила – Питерборо 1:3
Бирмингем – Бартон 1:0
Блекбурн – Хал 0:1
Болтон – Хадерсфилд 1:2
Брентфорд – Нотс каунти 0:1
Кардиф – Менсфилд 0:0
Карлајл – Шефилд венздеј 0:0
Ковентри – Стоук 2:1
Донкастер – Рочдејл 0:1
Икситер – ВБА 0:2
Ипсвич – Шефилд јунајтед 0:1
Милвол – Барнсли 4:1
Њукасл – Лутон 3:1
КПР – МК Донс 0:1
Стивенејџ – Рединг 0:0
Вотфорд – Бристол3:0
Вулверхемптон – Свонси 0:0
Викомб – Престон 1:5
Јовил – Бредфорд 2:0
Норич – Челзи 0:0
Понедељак:
20,45: Брајтон – Кристал палас
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.