Почетна / Фудбал / Велика петорка

Краљица одликовала тренера чувене класе младог тима Манчестер Јунајтеда

Бивши тренер младог тима Мањчестер Jунајтеда Ерик Херисон, који је направио чувену генерацију играча "класе '92", налази се медју одликованима британске краљице Елизабете Друге, објављено је на традиционалној листи краљичиних новогодишњих признања
ФОТО: Твитер

Херисон (79) је направио једну од најпознатијих и најбољих генерација Манчестер јунајтеда, у чијем саставу су били Дејвид Бекам, Рајан Гигс, Пол Сколс, браћа Фил и Гери Невил.

Он је одликован у члана Реда британске империје.

Његови дипломци су били кичма екипе Јунајтеда која је две деценије доминирала Премијер лигом предводјена тренером Алексом Фергусоном.

Херисон је 1981. године постао тренер младе селеције Јунајтеда, а повукао се 1998. године.

Краљица је одликовала укупно 1.123 особе поводом Нове године, од којих је 70 одсто одликовано за своје деловање у локалној заједници.

Британска влада објављује списак људи који добијају почасти за своја дела, услуге или храброст два пута годишње, непосредно пре Нове године и у суботу у јуну када се званично обележава родјендан краљице Елизабете Друге.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Knego
Rodile ih majke...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.