Почетна / Фудбал / Велика петорка

Баснословна понуда Муриња Реалу, за Асенсија 200 милиона евра!

Жозе Мурињо намерава да у јануарском прелазном року врата Олд Трафорда отвори Хуану Мати, Маруану Фелаинију и Андеру Ерери како би у Манчестер јунајтед довео Марка Асенсија
ФОТО: Ројтерс

Енглески клуб је за куповину младе звезде Реала Марка Асенсија припремио 200 милиона евра, а Асенсију нуди фантастичан уговор са недељном платом од 460.000 фунти, односно 24 милиона фунти годишње (26,8 милиона евра).

Понуда ће сигурно „помутити разум” 21-годишњем нападачу. Асенсио је са 18 у Реалу добио уговор са платом од 2,7 милиона евра годишње. Јунајтед му нуди десет пута више!

Проблем Јунајтеду је што су у Реалу одавно препознали квалитет Марка Асенсија и прошле године му уговор продужили на шест сезона, до јуна 2023. а као откупну клаузулу поставили границу од 500 милиона евра. 

Јунајтедова понуда од 200 милиона евра неће моћи да задовољи прохтеве Реала, па је зато Жозе Мурињо спреман да у Мадрид пусти и Хуана Мату, за кога по извештајима енглеских медија више нема места у Манчестер јунајтеду.

Тешко ће, ипак, Мурињо видети Марка Асенсија на Олд Трафорду у црвеном дресу Јунајтеда. Флорентино Перез, председник Реала, зна да на „Сантијаго Бербанеуу“ има играча који може да наследи Кристијана Роналда на позицији прве звезде екипе, а зна и да рачуна.

Асенсио је једанаест година млађи од португалског аса и пред њим су најбоље године, а то значи много милиона евра од навијача и спонзора.

У таквим околностима, Перез ће пре у Јунајтед пустити Кристијана Роналда и испунити му више пута поновљену жељу да се врати на Олд Трафорд.

Без обзира на мале шансе Јунајтеда да купи Марка Асенсија упркос великој камарио припремљеног новца, јануар ће донети занимљив прелазни рок у Манчестеру.

Одласци Мате, Фелаинија и Ерере су скоро извесни, а то значи да ће бити нових играча на Олд Трафорду.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.