Почетна / Фудбал / Велика петорка

Гвардиола: Ово није озбиљна лопта за озбиљно такмичење, разумем маркетинг, новац, али је неприхватљиво

Манчестер сити је ове сезоне на 13 утакмица постигао 42 гола, али је претходне вечери напокон заустављен у Лига купу
ФОТО: Ројтерс

Тренер фудбалера Манчестер ситија Пеп Гвардиола после победе над Вулверхемптоном и пласмана његове екипе у четвртфинале Лига купа није био задовољан званичном лоптом на том такмичењу.

Манчестер сити је ове сезоне на 13 утакмица постигао 42 гола, али је претходне вечери напокон заустављен у Лига купу, пошто је до тријумфа дошао тек након бољег извођења једанаестераца. Меч је претходно завршен без голова.

- Ово није озбиљна лопта за озбиљно такмичење. Превише је лагана, стално се креће. Није добра лопта. Немогуће је постићи гол са таквом лоптом, а то кажем јер смо победили. Ово није оправдање, сви играчи су се питали са чим играју. Нема тежину, ништа. Разумем маркетинг, новац, али је неприхватљиво. Нису у питању само утакмица, две, него година или две. Сви играчи се жале - рекао је Гвардиола.

Утакмице Лига купа играју се лоптама произвођача "Митре", а оне се користе и у три енглеске ниже лиге, за разлику од Премијер лиге где се користи "Најки" лопта. Организатори такмичења ЕФЛ саопштили су да је лопта тестирана од Фифе и да је испунила прописане стандарде.

- Очито, карактеристике су субјективна ствар. Забава која је обезбеђена током синоћних утакмциа очито указује да лотпа не утиче негативно на такмичене - наводи се у саопштењу и додаје да ће ЕФЛ сарађивати са Гвардиолом и Манчестер ситијем како би у потпуности разумели забринутости.

Гвардиола је додао да је његов тим имао "дан или два" тренинга са "Митре" лоптом.

На синоћних шест утакмица у Лига купу постигнуто је 18 голова, а једино на утакмици Манчестер ситија и Вулверхемптона није било голова.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.