Почетна / Фудбал / Велика петорка

Гвардиола: Сити деценију далеко од Реала, Барселоне и Бајерна

Менаџер Манчестер Ситија, Пеп Гвардиола, изјавио је да је "грађанима" потребно још 10 година да буду на нивоу Барселоне, Реал Мадрида, Јувентуса и минхенског Бајерна.
ФОТО: Танјуг

Гвардиола је завршио прву сезону на Етихаду, прилично неуспешно јер је остао без иједног трофеја, поручивши да неће одустати од свог препознатљивог стила у Енглеској.

- Нема потребе било шта да мењам, не знам како би ствари ишле у другом правцу. У Енглеској се гра 11 против 11, као и свуда, само је разлика у томе што судије дозвољавају чвршћу игру. Уживао сам у првој сезони, многи кажу да смо били неуспешни, али има пуно да се дискутује о томе - рекао је Гвардиола.

Шпанац је први пут у каријеру остао без пласмана у полуфинале Лиге шампиона, након што је Монако избацио Сити у осмини финала.

- Сити је велики тим, пет година заредом у Лиги шампиона, али још далеко од Барселоне, Бајерна, Реала и Јувентуса. Потребно је време, вероватно деценија - закључио је Шпанац.

Гвардиола је најавио реконструкцију Ситија овог лета, отишли су Бакари Сања, Гаел Клиши, Вили Кабаљеро и Пабло Забалета, а за сада су стигли Бернардо Силва и голман Едерсон.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.