Почетна / Фудбал / Велика петорка

Бајерн шампион, Дортмунд у ЛШ, гол и асистенција Костића за опстанак у Бундеслиги!

Одиграни су мечеви последњег 34. кола шампионата Немачке.
ФОТО: Ројтерс

Епилог је следећи – Бајерн Минхен је шампион Немачке, Лајпциг и Дортмунд су се пласирали директно у Лигу шампиона, Хофенхајм ће у квалификације за најелитније европско такмичење, Келн се директно пласирао у Лигу Европе, док ће Херта играти квалификације (за сада). Из лиге су испали Дармштат и Инголштат, а у доигравање са трећепласираним тимом у Цвајти ће Волфсбург.

Подсетимо, у финалу Купа Немачке 27. маја састаће се Ајнтрахт и Борусија Дортмунд. Ако тим из Франкфурта слави пласираће се у Лигу Европе, ако изгуби Херта иде директно, а тим нашег Мијата Гаћиновића ће у квалификације.

У последњем 34. колу виђено је неколико спектакуларних мечева и пуно узбуђења.

За навијаче у нашој земљи вероватно је био најзанимљивији дуел Хамбургера и Волфсбурга. Домаћи тим је славио са 2:1 и тако изборио опстанак, док ће гости морати у бараж за опстанак.

Херој Хамбургера је наш Филип Костић који је прво дао гол, а затим је асистирао Валдшмиту за потпуни преокрет и велику победу.

 

Од осталих наших играча запажен је био и Милош Јојић. Његов Келн је изборио пето место и пласман у Лигу Европе, а у последњем колу савладали су Мајнц са 2:0, а бивши везиста Партизана асистирао је за други гол који је дао Осако.

Мијат Гаћиновић одиграо је цео меч за Ајнтрахт против Лајпцига (2:2), као и Милош Вељковић за Вердер против Дортмунда (3:4), односно Матија Настасић за Шалке против Инголштата (1:1). Александар Игњовски играо је 88 минута против Бајерна.

Семафор последњег кола Бундеслиге:

Хамбургер – Волфзбург  2:1 (Костић 32, Валдшмит 88 – Кноче 23)

Херта – Леверкузен 2:6 (Визер 71, Алађуи 89. пенал – Ћићарито 5, Хеверц 31, 45+1, Кислинг 64. пенал, Арангиз 81, Похајнпало 90)

Инголштат – Шалке 1:1 (Грос 41. пенал – Авидијај 2)

Келн – Мајнц 2:0 (Хектор 43, Осако 87)

Хофенхајм – Аугзбург 0:0

Дортмунд – Вердер 4:3 (Ројс 32, 75. пенал, Обамејанг 42, 89. пенал – Јунузовић 7, Бартелс 46, Крусе 68)

Менхенгладбах – Дармштат 2:2 (Азар 50, Рафаел 65 – Шиплок 63, Хелер 90)

Бајерн – Фрајбург 4:1 (Робен 4, Видал 73, Риберих 90+1, Кимих 90+4 – Петерсен  76)

Ајнтрахт – Лајпциг 2:2 (Ваљехо 83, Блум 90 – Сабицер 25, Поулсен 56)

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Boaci
Od Kostica nikada nece biti dobrog igraca dok god igra za opstanak u ligi.. Ocigledno da prelaskom u HSV nije imao vise ciljeve i planove u karijeri. Poceo je u Studgartu, pa HSV sve ekipe koje su ispale ili zasluzile da ispadnu iz lige. Bitni su trofeji, borba za Evropu i mislim da je greska sto je izabrao HSV pre Salkea pre svega, pa onda i Leverkuzena i Borusije M. .. Tu bi isgurno igrao, cak i vise nego u HSV, imao bitnu ulogi i vise ciljeve... Ovako ima epitet igraca koji se bori za opstanak.. Ako zeli svoju karijeru da podigne na visi nivo morao bi da predje u neku jacu ekipu ili mozda i ligu da promeni... Mozda neka Roma, Sevilja, Salke..to su ekipe gde bi imao prostora, a i vise ciljeve.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.