Почетна / Фудбал / Велика петорка

Шампион загрејан за Илића

Интезивни преговори између Милана и агената репрезентативца Србије
ФОТО: ЕПА

У јануару је Марко Лазетић постао први играч из Србије који је дебитовао у дресу првог тима великог Милана, а Росо-нери имају жељу да овог лета доведу још једног нашег играча.

У питању је централни везиста Вероне Иван Илић (21), за кога је велико интересовање показао и Лацио, али од трансфера у Рим није било ништа јер председник Лацијала Клаудио Лотито тренутно нема средстава да усмери на ту страну, без обзира што Илићева цена на тржишту, према Трансфермаркту, износи прихватљивих 14 милиона евра.

Лотито је планирао да прода офанзивног везисту Луиса Алберта, па од тог новца да издвоји за српског репрезентативца, али је на крају Шпанац остао у Риму, није прешао у Севиљу, јер је клуб из Андалузије у међувремену пазарио Иска из Реала.

Лотито је претходно постигао договор са колегом из Вероне Маурицијем Сетијем да трансфер Илића износи 13 милиона евра, плус још два милиона евентуалних бонуса, с обзиром да има уговор до јуна 2026, али је Иско све „покварио”.

Тек онда се у трку за Илићем укључио Милан, а од пре неки дан почели су интезивни преговори са његовим агентима о условима трансфера на „Ђузепе Меацу”.

Према првим информацијама, спортском директору Паолу Малдинију одговара цена, што је у сваком послу овакве врсте најважније.

Уз то, репрезентативац Обале Слоноваче Френк Кеси овог лета је прешао у Барселону, па у Илићу виде идеалну замену за њега, иако је Кеси офанзивнији.

Треба рећи и да је прва опција за Кесијеву замену био Ренато Санчез, али у међувремену Португалац је одабрао да пређе из Лила у Пари сен Жермен.

Потом је Милан покушао да приволи Енца Фернандеза из Ривер плате, али је овај изабрао Бенфику.

Постојао је интерес и за Секу Фофану из Ленса, Адријена Тамета из Вероне и Алберта Локонге из Арсенала, али онда је у први план искочио Илић који је, ако ништа друго, много ближи од поменутих.

Осванула је и информација да је управа Милана већ издвојила измеђи 10 и 15 милиона евра за довођење везног играча, по могућству млађег, па се то идеално уклапа у ову причу везану за нашег репрезентативца.

Илић је у марту напунио тек 21 годину, а иза себе већ има врло добру каријеру, што, очигледно, доказује и интересовање самог италијанског шампиона и једног од највећих клубова света.

Подсећања ради, он је дете Црвене звезде, али је већ са 16 година постао члан Манчестер ситија где, додуше, није добио шансу ни да дебитује. Пре две године Верона је откупила уговор од Грађана и досад је на 64 утакмица постигао пет голова.

За А тим Србије дебитовао је прошле године, одиграо је три три утакмице.

КРУНИЋУ НОВИ УГОВОР

Репрезентативац Босне и Херцеговине Раде Крунић (28) налази се на списку играча Милана са којим ће бити продужен уговор, стари истиче за годину дана.

Пре њега продужетак сарадње већ су добили енглески штопер Фикајо Томори и везиста Томазо Побега.

Крунић је у клубу од 2019, прешао је из Емполија, а у прошлосезонском освајању Скудета учествовао је на 28 првенствених мечева том приликом уписавши једну асистенцију.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.