Почетна / Фудбал / Велика петорка

Влаховић кандидат за Златну лопту, нема Месија

Фаворит је француски репрезентативац и нападач Реала Карим Бензема
ФОТО: Твитер

Српски фудбалер Душан Влаховић налази се у ужем избору од 30 кандидата за Златну лопту Франс фудбала, објавио је данас угледни француски магазин.

Куриозитет је да на листи нема рекордера и седмоструког добитника награде Аргентинца Лионела Месија, и то први пут од 2005. године, а међу номинованим фудбалерима није ни његов саиграч из ПСЖ Бразилац Нејмар.

Влаховић је једини представник Србије, а победник ће бити обелодањен 17. октобра на церемонији у Паризу.

Фаворит је француски репрезентативац и нападач Реала Карим Бензема, а конкуренцију ће имати и у клупским колегама Тибоу Куртои, Винисијусу Жуниору, Луки Модрићу, Каземиру и Антонију Ридигеру који је летос стигао из Челзија.

Шест кандидата за Златну лопту има и Манчестер сити, а то су: Кевин де Брујне, Бернардо Силва, Фил Фоден, Ријад Марез, Жоао Кансело и појачање из Дортмунда Ерлинг Холанд.

Остали кандидати за престижно признање Франс фудбала су: Мохамед Салах (Ливерпул), Рафаел Леао (Милан), Кристофер Нкунку (Лајпциг), Џошуа Кимих (Бајерн), Трент Александер-Арнолд (Ливерпул), Луис Дијаз (Порто/Ливерпул), Роберт Левандовски (Бајерн/Барселона), Сон Хјонг-мин (Тотенхем), Фабињо (Ливерпул), Мајк Мењан (Милан), Хари Кејн (Тотенхем), Дарвин Нуњез (Бенфика/Ливерпул), Садио Мане (Ливерпул/Бајерн), Себастијан Алер (Ајакс/Дортмунд), Кристијано Роналдо (Манчестер јунајтед), Вирџил ван Дајк (Ливерпул) и Килијан Мбапе (ПСЖ).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.