Почетна / Фудбал / Велика петорка

Костић међу 15 кандидата за УЕФА играча године

Костић је прошле сезоне био један од кључних фудбалера Ајнтрахта у походу на трофеј Лиге Европе
ФОТО: ФК Јувентус

Српски репрезентативац и нови члан торинског Јувентуса Филип Костић налази се међу 15 кандидата за УЕФА играча године, објављено је из седишта европске куће фудбала у Ниону.

Костић је прошле сезоне био један од кључних фудбалера Ајнтрахта у походу на трофеј Лиге Европе.

Одиграо је 12 утакмица, постигао три гола и поделио шест асистенција, па је после финала против Глазгов Ренџерса званично проглашен за најбољег играча Лиге Европе.

Минуле сезоне у Бундеслиги Крагујевчанин је на 31 утакмици уписао четири гола и девет асистенција.

Поред Филипа Костића, на списку 15 кандидата за УЕФА фудбалера године налазе се и: Трент Александер-Арнолд (Ливерпул), Карим Бензема (Реал), Тибо Куртоа (Реал), Кевин де Брујне (Манчестер сити), Фабињо (Ливерпул), Роберт Левандовски (Бајерн/Барселона), Садио Мане (Ливерпул/Бајерн), Килијан Мбапе (ПСЖ), Лука Модрић (Реал), Лоренцо Пелегрини (Рома), Мохамед Салах (Ливерпул), Бернардо Силва (Манчестер сити), Вирџил ван Дајк (Ливерпул) и Винисијус Жуниор (Реал).

Награда за УЕФА фудбалера године уведена је 2011. када је признање добио Аргентинац Лионел Меси

Португалац Кристијано Роналдо рекордер је са три освојена трофеја (2014, 2016, 2017).

Гласаће се и за најбољег тренера, а међу кандидатима су Карло Анћелоти (Реал), Унај Емери (Виљареал), Оливер Гласнер (Ајнтрахт), Пеп Гвардиола (Манчестер сити), Јирген Клоп (Ливерпул) и Жозе Мурињо (Рома).

Имена победника биће саопштено 25. августа у склопу жреба за групну фазу Лиге шампиона који се и ове године одржава у Истанбулу.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.