Почетна / Фудбал / Велика петорка

Митровић о головима против Ливерпула, дуелима са Ван Дајком, опстанку, циљевима Фулама...

"Испустили смо победу, али и реми је добар резултат против Ливерпула"
ФОТО: Твитер/ФК Фулам

Фудбалер Фулама Александар Митровић рекао је да је његова екипа испустила победу против Ливерпула у данашњој утакмици у Премијер лиги, али да је и реми добар резултат против једне од најбољих екипа на свету.

"Да је неко пре утакмице питао да ли бих био задовољан бодом сигурно да бих, али овако после утакмице, јесте добар резултат, али остаје горак утисак пошто смо два пута водили. Примили смо наивне голове, мислим да можемо да кажемо да смо испустили два бода данас. Али играли смо против једне од најбољих екипа на свету, јесмо узели бод, идемо даље", рекао је Митровић за телевизију Арена спорт.

Фудбалери Фулама одиграли су данас на свом терену нерешено 2:2 против Ливерпула у прво колу Премијер лиге. Митровић је постигао оба гола за лондонски клуб.

"Први гол - знам како Кени (Тете) центрира, оставио сам простора јер сам знао да ће лопта бити виша, да ћу имати времена да је нападнем. Леп тајмнг, мало сам се послужио рукама, мало искуство и лопта је завршила у мрежи", навео је српски репрезентативац.

Други гол постигао је из једанаестерца, након што га је срушио дефанзивац Ливерпула Вирџил ван Дајк.

"Мислим да сам био у позицији да га нападнем, он је кренуо да се повлачи у шеснаестерац, био је прави моменат да га нападнем, да пробам да га варком тела избацим из равнотеже. Он је кренуо да удари лопту, закачио ме је по колену, осетио сам контакт и пао сам. Мислим да је био пенал. Надам се да ћу наставити са головима из пенала, осећам се лепо, комфорно, вежбам свакодневно пенале, док год је тако наставићу да шутирам", додао је Митровић.

Фулам се ове сезоне вратио у Премијер лигу, а Митровић је рекао да је циљ опстанак.

"Главни циљ је да се остане првих годину, две дана, онда полако. Све преко тога је велики плус. Претходни период био је другачији, али Фулам је другачија екипа са другим менаџером, са другачијим менталитетом, екипа која игра добар фудбал са доста самопоуздања и жели да се такмичи са свима. Ако су бољи пружиш руку и то је то", навео је.

"Верујемо у себе, имамо јако доброг тренера који верује у нас и оно што радимо свакодневно на тренингу. Надам се да ћемо ове сезоне бити једно велико изненађење за све. Идемо даље има још утакмица да се игра, али леп почетак сезоне", додао је Митровић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

zero
Kad vidis koliko se trci, koliko se igra cvrsto a ne grubo, koliko sudije vode racuna o igri, e onda ti se zgadi ovo nase fudbalsko prenemaganje.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.