Почетна / Фудбал / Велика петорка

ТЕШКИ ПРЕГОВОРИ: Срби тресу Фиренцу

Пуно посла за власника Фјорентине Рока Комиса
ФОТО: ФСС

Тренутно се у Фиренци све врти око српских фудбалера! На чувеном стадиону „Артемио Франки” очекују долазак на позајмицу нападача Реала Лука Јовић и голман Торина Вање Милинковић-Савића.

Не иде све као подмазано, поготово кад је у питању Реал. Запиње, наравно, око новца. Недавно је стигла информација да је пао договор председника Реала Флорентина Переза и газде Виоле Рока Комиса да Јовићу исплаћују по пола годишње плате. Сваки клуб би преузео обавезу да српском репрезентативцу плаћа по три милиона евра. Убрзо је стигла другачија информација која каже да се Комисо предомислио и да више не жели да плаћа пола, већ само трећину…

Преговори још трају, пре свега из два разлога: тренер Реала Карло Анћелоти не рачуна на Јовића, наводно га је лично саветовао да оде у Италију, а наш нападач је вољан да поново оде на позајмицу где би сигурно играо, а не грејао клупу, чак и по цену смањења плате.

Такође, остаје да се види ко ће евентуално Јовића и Милинковић-Савића дочекати на „Артемио Франкију” од тројице Срба који су тренутно тамо, пошто је извесно да се спрема растанак са два дефанзивца, Николом Миленковићем и Алексом Терзићем, док ће Матија Настасић, по свој прилици, одрадити ту и последњу годину из уговора.

Миленковић је тражен на тржишту уназад већ два прелазна рока, а с обзиром да има уговор са Фјорентином још годину дана, Комсисо тврди пазар, може му се да извуче што већу цену. Власник Виоле очекује бар 20 милиона евра.

Последње информације говоре да би Миленковић могао да заврши у Пари сен Жермену, уколико Свецима пропадне посао у вези довођења скупљег штопера Интера Милана Шкрињара.

Од раније се зна да су за Миленковића заинтересовани у Италији и Јувентус и Милан, а у Енглеској Манчестер јунајтед и Вест Хем, а што се тиче росо-нера, ситуација је слична као са Пари сен Жерменом: уколико спортски директор Паоло Малдини не успе да доведе Холанђанина Свена Ботмана из Лила, окренуће се поново нашем штоперу.

Што се тиче Терзића, он има уговор на још две године, али прошле сезоне, по повратку са позајмице из Емполија, добијао је мало прилике да игра, укупно тек 261 минут у Серији А и 90 минута у Купу Италије.

У преводу, за њега би било боље да оде, па макар поново на позајмицу, пошто је оставио добар утисак у Емполију, а у Виоли је на позицији левог бека неприкосновен капитен Кристијано Бираги, а управа ради на довођењу Фабијана Паризија из Емполија као његове алтернативе.

Иначе је и његова и Настасићева цена на тржишту скромна, тек 1,5 милиона евра, а последња вест каже да су у току преговори да Терзић оде на позајмицу у Каљари, а да са Сардиније у Фиренцу дође уругвајски везиста Најтан Нандез.

Комисо продао Виолу?

Газда Фјорентине Роко Комисо продаје клуб, пишу италијански медији, а неки кажу и „да је посао већ завршен”!

Амерички бизнисмен је Фјорентину купио 2019. од браће Дела Вале, а као главни разлог продаје, наводно, навео је лош однос навијача према њему, који је кулминирао зимус после продаје Душана Влаховића Јувентусу.

Незванично, нови власник Фјорентине је један конзорцијум из Саудијске Арабије, а цена је била 350 милиона евра.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.