Почетна / Фудбал / Велика петорка

ФУДБАЛСКА ПИЈАЦА: Лукаку конкуренција Влаховићу? Кејн пристао да продужи уговор са Певцима

Шик продужио уговор са Бајером до 2027. године, Барселона нуди нови уговор Данију Алвешу, Астон Вила довела Карлоса из Севиље, Ливерпул продаје Окслејд-Чембрлена, Мората се враћа у Премијер лигу?
ФОТО: ЕПА/Алесандро Ди Марко

Шпански репрезентативац Алваро Мората могао би да настави каријеру у Арсеналу, преносе шпански медији.

Мората је на позајмици у Јувентусу, а торински клуб има могућност да нападача до 30. јуна откупи од Атлетика за 35 милиона евра.

Шпански спортски лист „Ас” наводи да Јувентус не жели да настави сарадњу са Моратом, који би у том случају морао да се врати у Атлетико.

Међутим, тренер Атлетика Дијего Симеоне не рачуна на шпанског репрезентативца, који ће морати да потражи нови клуб. Шпански медији истичу да Мората има понуду Арсенала, који спрема понуду мадридском клубу за искусног нападача.

Мората (29) је некада играо у Челзију и ако се договори са Арсеналом, ушао би у историју као фудбалер који је носио дресове два мадридска и два лондонска клуба.

Алваро је у каријери играо за Реал, Јувентус, Челзи и Атлетико. За репрезентацију Шпаније наступио је на 52 меча и 25 пута се уписао у стрелце.

Лукаку напушта Челзи, нови клуб Јувентус или Милан?

Нападач Челзија и белгијски репрезентативац Ромелу Лукаку могао би наредну сезону да проведе на позајмици у Јувентусу или Милану, преносе италијански медији.

Лукаку (29) је прошле године стигао у Челзи из Интера у трансферу вредном 115 милиона евра. Међутим, белгијски нападач у лондонском клубу има малу минутажу, а ове сезоне постигао је само осам голова на 26 утакмица.

Он је добио забрану од Челзија да коментарише свој бивши клуб Интер.

Италијански спортски лист „Коријере дело Спорт” тврди да су за Лукакуа заинтересовани Јувентус и Милан, али Белгијанац би стигао у ове клубове само на позајмицу, пошто у Челзију имају годишњу плату од 15 милиона евра.

Лукаку је пре Челзија играо за Интер, Манчестер јунајтед, Евертон, Вест Бромвич и Андерлехт.

Кејн пристао да продужи уговор са Тотенхемом

Најбољи играч Тотенхема Хари Кејн пристао је да продужи уговор са лондонским клубом, преносе британски медији.

Сјајни нападач је прошле године одбио да продужи сарадњу са Тотенхемом, јер је желео да настави каријеру у Манчестер ситију. Међутим, пошто су челници лондонског клуба одбили да капитена енглеске репрезентације продају Ситију, он је одлучио да остане у „Спарсима”.

Лондонски медији наводи да се Кејн у међувремену предомислио пошто је задовољан како Тотенхем води Антонио Конте.

- Кејн се нада да ће да испуни своје амбиције и да освоји трофеј са својим вољеним клубом из дечачких дана. Он тек треба да договори услове нове уговоре са Тотенхемом да би се на миру припремио за сезону у Лиги шампиона - наводи „Дејли мејл”.

Кејн (28) је члан Тотенхема од 2004. године.

Астон Вила довела Карлоса из Севиље

Фудбалски клуб Астон Вила постигао је договор са Севиљом о трансферу бразилског играча Дијега Карлоса, потврдила су данас оба клуба.

Овај 29-годишњак отпутоваће у Енглеску на лекарске прегледе и финализирање личних услова. Финансијски детаљи трансфера нису објављени, а британски медији пишу да је вредан 26 милиона фунти.

Карлос је био део олимпијске репрезентације Бразила која је у Токију освојила златну медаљу.

Ово је друго појачање Астон Виле пред нову сезону након доласка Бабукара Камаре из Марсеја.

Астон Вила, која је сезону у Премијер лиги завршила на 14. позицији, претходно је откупила уговор Филипа Кутиња који је био на позајмици из Барселоне.

Барселона нуди нови уговор Данију Алвешу

Бразилски бек Дани Алвеш добиће нови уговор од Барселоне како би могао да игра за репрезентацију Бразила на Светском првенству у Катару, преносе шпански медији.

Дани Алвеш (39) има уговор са Барселоном до краја јуна. Каталонски лист „Спорт” наводи да бразилски фудбалер по сваку цену жели да остане у Барселони како би изборио место у националном тиму Бразила на Мундијалу у Катару.

Овај лист тврди да славни фудбалер мора да игра у неком клубу макар шест месеци да би одржао форму.

Челници Барселоне су због тога одлучили да Алвешу понуде тзв. „специјални уговор” који би трајао до краја Светског првенства, али би у њему постојала клаузула по којој би сарадња могла да буде продужена до јуна 2023.

„Спорт” истиче да Барселона не жели да се одрекне легендарног фудбалера, већ Бразилцу припрема место тренера у некој селекцији екипе са „Ноу Кампа”.

Дани Алвеш је најтрофејнији фудбалер у историји, а поједини шпански медији преносе да би Бразилац могао да игра још неколико сезона.

Ливерпул продаје Окслејд-Чембрлена

Ливерпул је одлучио је да на крају сезоне прода бившег енглеског репрезентативца Алекса Окслејд-Чембрлена, преносе британски медији.

Окслејд-Чембрлен (28) је стигао у Ливерпул 2017. године из Арсенала, али на Енфилду није испунио очекивања челника и тренера клуба. Он има уговор са клубом до јуна следеће године, али менаџер Јирген Клоп не рачуна на њега у наредној сезони.

Челници славног енглеског клуба су због тога одлучили да продају искусног фудбалера на крају сезоне, а обештећење за Окслејд-Чембрлена ће највероватније бити око 10 милиона фунти. Интересовање за бившег енглеског репрезентативца већ су показали Вест Хем, Њукасл и Астон Вила.

Окслејд-Чембрлен је за Ливерпул одиграо 133 утакмице и постигао је 17 голова.

Шик продужио уговор са Бајером до 2027. године

Нападач Бајера из Леверкузена Патрик Шик продужио је данас уговор до 2027. године.

Шик је ове сезоне постигао 24 гола у 27 утакмица, а Бајер је сезону у Бундеслиги завршио на трећем месту на табели.

Стари уговор чешког нападача истекао би 2025. године, али је управа клуба хтела да продужи сарадњу, пошто су за Шика били заинтересовани поједини клубови из Премијер лиге.

- Продужио сам уговор до 2027. године, заиста сам срећан што могу да наставим да играм за Бајер - рекао је Шик.

Спортски директор Бајера Симон Ролфес рекао је да је „одлука о наставку сарадње са првокласним нападачем порука о клупским амбицијама”.

Шик је одиграо 33 утакмица и постигао 17 голова за репрезентацију Чешке, од којих и пет голова на Европском првенству прошлог лета. Он је био најбољи стрелац турнира заједно са Португалцем Кристијаном Роналдом.

Такође, добио је награду за најлепши гол на том такмичењу, када је постигао погодак са половине терена у утакмици против Шкотске.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.