Почетна / Тенис / ВТА

Шампионка УС опена елиминисана са Ролан Гароса

Ролан Гарос се игра за наградни фонд од 43,6 милиона евра
ФОТО: ЕПА/К. П. Тесо

Британска тенисерка Ема Радукану елимисана је у 2. колу Ролан Гароса, пошто је поражена од Александре Саснович 3:6, 6:1, 6:1.

Саснович ће у трећем колу играти против Немице Анђелик Кербер.

Радукану, која је прошле године освојила УС опен, наставила је са неуспесима у 2022. години. Млада Британска тенисерка је ове године од 18 одиграних мечева добила само осам.

Трећа тенисерка света Гркиња Марија Сакари није успела да се пласира у треће коло Ролан Гароса, пошто је данас поражене од Чехиње Каролине Мучове са 0:2 по сетовима 6:7, 6:7.

У неизвесном мечу оба сета су решена после тај-брејка. У првом је Мучова славила са 7:5, док је други освојила резултатом 7:4.

Чехиња, 81. на ВТА листи, у трећем колу ће играти против Американке Аманде Анисимове, која је данас победила Дону Векић из Хрватске са 2:0.

До трећег кола је стигла и Американка Кори Гоф савладавши Белгијанку Алисон Ван Ујтванк са 2:0. Она ће у наредном мечи играти против Естонке Каје Канепи, која је победила Беатрис Хадад Маију из Бразила са 2:0.

Ролан Гарос се игра за наградни фонд од 43,6 милиона евра.

Швајцарска тенисерка Белинда Бенчић пласирала се вечерас у треће коло Ролан Гароса, пошто је у Паризу победила Канађанку Бјанку Андреску са 6:2, 6:4.Актуелна олимпијска шампионка и 14. тенисерка на ВТА листи победу над 72. играчицом света уписала је за сат и 21 минут.

Швајцарска играчица је у оба сета направила по два брејка, док је победница Ју-Ес опена из 2019. године само једном одузела сервис ривалки.

Наредна противница биће јој још једна Канађанка, 18. тенисерка света Лејла Фернандес.

Фернандес је раније данас победила Чехињу Катерину Синијакову са 6:3, 6:2.

До трећег кола дошла је Американка Слоан Стивенс, која је била боља од Румунке Соране Кирстее са 3:6, 6:2, 6:0, а пласман у наредну фазу осигурала је и Рускиња Варвара Грачева победом после три сета над Аустралијанком Ајлом Томљановић (6:4, 6:7, 7:5).

Француска тенисерка Дајан Пари пласирала се вечерас у треће коло Ролан Гароса, након што је у Паризу победила Колумбијку Камилу Осорио са 6:3, 6:3.

Пари, 97. играчица света је победу над 66. тенисерком на ВТА листи остварила за сат и 18 минута.

Она је у првом колу елиминисала прошлогодишњу победницу Ролан Гароса, Чехињу Барбору Крејчикову.

Францускиња у следећој рунди игра против Американке Слоан Стивенс (64. тенисерка света).

Аустралијска играчица Дарија Севил је у другом колу савладала двоструку победницу Вимблдона Чехињу Петру Квитову са 6:4, 6:2.

Севил заузима 127. место на ВТА листи и у следећој фази игра против Италијанке Мартине Тревизан (59. на свету), која је била боља од Пољакиње Магде Линет са 6:3, 6:2.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.