Почетна / Фудбал / Велика петорка

Росонери 19. пут на трону: Милан после 11 година шампион Италије (ВИДЕО)

Милан је данас против Сасуола остварио 26. победу и са 86 бодова освојио шампионску титулу
ФОТО: ЕПА/Елизабета Бараки

Фудбалери Милана освојили су вечерас шампионску титулу у Серији А, пошто су на гостујућем терену победили Сасуоло са 3:0, у утакмици последњег 38. кола.

Борба за титулу водила се до последњег кола у Серији А између два велика градска ривала Милана и Интера. Милан је уочи данашњих утакмица имао 83 бода, два више од актуелног шампиона Интера.

Милан је данас против Сасуола остварио 26. победу и са 86 бодова освојио шампионску титулу после 11 година (укупно 19. титула за Росонере).

Црвено-црни повели су головима двоструког стрелца Оливијеа Жируа, у 17. и 32. минуту, а коначан резултат поставио је Франк Кеси у 36. Код сва три поготка асистент је био Рафаел Леао.

 

Интер је данас на свом терену победио Сампдорију са 3:0.

Домаћи су повели голом Ивана Перишића у 49. минуту, а затим је двоструки стрелац био Хоакин Кореа, који је голове постигао у 55. и 57. минуту.

Интер је сезону завршио са 84 бода и играће наредне сезоне у Лиги шампиона, заједно са Наполијем и Јувентусом, који су заузели треће и четврто место.

Петопласирани Лацио и шестопласирана Рома играће у Лиги Европе, а Фјорентина која је сезону завршила на седмом месту, играће у Лиги конференција.

Из лиге су раније испали Ђенова и Венеција, а после вечерашњих утакмица знаће се и трећи клуб који ће наредне сезоне играти у Серији Б.

Вечерас од 21 час играју Салернитана - Удинезе и Венеција - Каљари.

Каљари је 18. у зони испадања са 29 бодова, а Салернитана има бод више на 17. месту.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ACM
Ovo leto slavi se Skudeto, 11 godina posta, stvarno je bilo dosta! Ovaj ima posebnu težinu!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.